Način razmišljanja zbog kog ostajete sami

Usamljenost iza sebe ima strah od vezivanja, loše životne okolnosti i pogrešne stavove. Kada govorimo o pogrešnim stavovima, u pitanju je način razmišljanja zbog kog ostajete sami.

by | maj 3, 2023
Način razmišljanja zbog kog ostajete sami

Svaka priča o usamljenosti iza sebe uglavnom ima strah od vezivanja i prvog koraka, loše životne okolnosti i pogrešne stavove. Kada govorimo o pogrešnim stavovima, u pitanju je način razmišljanja zbog kog ostajete sami. Ove misli sprečavaju vas da izgradite srećnu i jaku vezu. Ukoliko ih primećujete kod sebe oslobodite ih se što pre kako ne biste uvek bili usamljeni.

Način razmišljanja zbog kog ostajete sami

On će naći mene

Ova misao se najčešće javlja kod osoba koje su svesne da još uvek nisu pronašle pravu osobu za sebe. Njima se čini da će sudbina obaviti svoj posao i da će, bez ikakvih napora, sresti tu jednu osobu. Na taj način, osoba sebe oslobađa bilo kakve odgovornosti, a ona se prebacuje na drugu stranu – muškarca, sudbinu i životne okolnosti. Ovakvo odbacivanje odgovornosti kod osoba muti svest o tome zašto ostaje sama. Ovo ne znači da uvek treba da preuzimate inicijativu, ali ukoliko vam se neko dopada i niste sigurni da će on preduzeti prvi korak iz bilo kog razloga, pokažite mu zainteresovanost i dajte mu zeleno svetlo da vam se približi.

On me mora osvojiti upornošću i gestovima

Velika očekivanja koja deluju kao delovi iz dečijih bajki i romantičnih priča nisu dobra za vas ukoliko želite zrelu i kvalitetnu vezu. Vremena kada je muškarac godinama osvajao nečiju pažnju su prošlost i nemaju mesto u današnjem vremenu. Danas nije važno ko će inicirati susret, razgovor i upoznavanje. Važno je da uspostavite razumevanje, poštovanje i dobru komunikaciju, važno je da zainteresovanost i emocije budu obostrane, a ne da neko konstantno ide za vama dok vi neprestano bežite. Zbog takvih postupaka možete ostati sami.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne zaslužujem ovakvu osobu

Ako se javi misao slična ovoj, veoma je bitno da počnete da radite na samopoštovanju. Ovakvo razmišljanje ništa neće promeniti. Svaka osoba je jedinstvena, ima svoje vrline i mane i zaslužuje ljubav i pažnju. Nemojte se boriti sa svojim slabostima, već se potrudite da ojačate i razvijete svoje vrline. Zaslužujete najbolje i krećite se u tom pravcu.

Način razmišljanja zbog kog ostajete sami: Muškarci vole loše devojke

Ovo jeste istina za jedan deo muškaraca, međutim, ukusi su različiti i svaki muškarac ima svoj tip devojke i žene koju želi da ima pored sebe. Spoljna privlačnost i oštar karakter privlače interesovanje, i to je istina, međutim, ta vrsta interesovanja ne traje predugo. Muškarci koji žele jaku i zdravu vezu izbegavaju toksične osnose, a na prvom mestu su im ljubaznost, podrška i kompromisi.

Svi muškarci su isti

Ovo je način razmišljanja zbog kog ostajete sami a koji je posledica negativnog iskustva prošlih veza. Osim sopstvenih iskustava, na stvaranje ovakvog stava može uticati i loš odnos roditelja koje osoba nosi još iz detinjstva. Izjava da su svi muškarci isti daje svim muškarcima istu, lošu ocenu i na taj način stvara se rizik od propuštanja dobrog kandidata. Pronađite dokaze za ovo uverenje, a zatim nađite dokaze koji su u suprotnosti sa njim. Videćete da ćete veoma brzo poništiti ovu lošu misao.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko ste primetili kod sebe neku od ovih misli, potrudite se da ih što pre uklonite kako ne biste došli u situaciju da zbog njih ostanete sami.

Jovana Jevtić Paolo Cordoni/ GettyImagesPlus