Nemam sreće u ljubavi: Zašto nam je tako teško da izgradimo duge i srećne veze?

by | decembar 15, 2022
Nemam sreće u ljubavi

Nemam sreće u ljubavi- izreka je koju je većina nas barem jednom u životu rekla. A sada, konačno, možda i dobijemo odgovore!

Razlozi zbog kojih se odnosi ne razvijaju, po pravilu, leže u ponašanju same osobe, koje se formira kao rezultat ranog i ne uvek uspešnog iskustva, kao i u stabilnim uverenjima koja nameće društvo ili bliski krug ljudi.  Obe činjenice su odlučujuće u izgradnji odnosa. Otkrivamo vam razloge koji mogu uticati na izgradnju srećnih odnosa.

Zašto nemam sreće u ljubavi

Osećaj inferiornosti

Žena sa niskim samopoštovanjem i osećajem inferiornosti emituje ta osećanja i misli spolja. A njih čita okolina, uključujući i muškarce. Analizirajte svoj odnos prema sebi, možda su ove misli prepreka za izgradnju odnosa.

Odnosi sa pogrešnim ljudima

Često je želja za izgradnjom odnosa toliko velika da se ulažu svi napori da se postigne cilj, a o ostalom razmišljamo tek kasnije. Iako ako analizirate svaki slučaj posebno, često se ispostavi da muškarac uopšte nije želeo vezu ili vas nije shvatao ozbiljno ili poseduje osobine koje vas na duže staze neće usrećiti. Rano biranje pogrešnih muškaraca i menjanje sopstvene savesti zarad veze nikada ne dovodi do jakih i zdravih odnosa.

Zašto nemam sreće u ljubavi- Nedostatak ličnih granica

Odnosi ne mogu biti jaki, ili možda uopšte neće ni početi da se razvijaju, ako ne poznajete svoje granice i ne poštujete druge. Gledanje u telefon jedno drugom, uvrede, preterana sumnjičavost, agresija, želja da 24 sata budete sa partnerom, nepostojanje ličnog prostora i vremena za sebe – sve su to karike u jednom lancu koji će brzo da se lomi.

Nemam sreće u ljubavi zbog idealizacije partnera

Ne liči na čoveka iz bajke: ne spasava i ne osvaja, ne liči na ideal. Sve ove tačke ukazuju na to da se u vašoj glavi jasno gradi imidž idealnog muškarca, koji mora imati specifične kvalitete. Zamišljanje idealnog u svojoj glavi je jako dobro, ali ako ga obdarite idealnim supermoćima i ne date mu čak ni šansu da ima druge ništa manje vredne i važne osobine (i mane), rizikujete da ostanete bez partnera.

Bespomoćnost

Ako su se ranije bespomoćnost i slabost doživljavali kao znaci ženstvenosti, danas prosečan muškarac pored sebe vidi samodovoljnu ličnost koja se stalno razvija. Danas devojke koje nisu u stanju da same donose odluke, stalno demonstriraju bespomoćnost, sve teže nalaze muškarca.

Jesu li lepi srećniji u ljubavi ili je to zabluda?

Lepota i zdravljeBiserka Stojanovic/iStock/Getty Images Plus via Getty Images