ŠTA i kako sa impotencijom?

by | februar 14, 2010

Cajevi za potencijuNapici od lekovitog bilja žalfije i matičnjaka povećavaju seksualnu želju i pomažu u lečenju erektilne disfunkcije.

Seksualna impotencija je stalna ili ponovljena nesposobnost postizanja erekcije, a ovaj poremećaj podrazumeva i održavanje kratkotrajne erekcije, nedovoljne za seksualni čin.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Učestalost impotencije povećava se sa starenjem, pa se tako sa ovim problemom suočava oko 5 odsto muškaraca do 40 godina i između 15- -25 odsto onih koji imaju više od 65 godina. Ipak, ovaj poremećaj nije neizostavna posledica starenja i može biti uzrokovan stresom, nervozom, intelektualnim naporom, ali i nekim drugim ozbiljnijim oboljenjima.

 

Uzroci impotencije
Erektilnu disfunkciju mogu izazvati hormonalni poremećaji, povrede, neurološke bolesti, oboljenja mokraćnog sistema, hronične bolesti (dijabetes, ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti, povišen krvni pritisak ili holesterol), konzumiranje određenih lekova (beta blokatori, neki antidepresivi, sedativi, lekovi za smanjenje apetita) i velikih količina alkohola, cigareta, te psihološki faktori (nesigurnost, stres, nervoza, psihički i intelektualni napor, osećaj krivice, strah od neuspeha…).

Članak se nastavlja posle reklama

 

Najčešći simptomi
Znaci impotencije su gubitak libida, nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije, problem sa ejakulacijom, nemogućnost doživljavanja orgazma. Svi simptomi mogu se javiti pojedinačno ili u kombinaciji. Osnovna razlika između psihičke i fizičke impotencije jeste to što se psihička javlja iznenada, naglo, dok se fi zička razvija postepeno, tokom dužeg vremenskog perioda.

Članak se nastavlja posle reklama

 

erektilna disfunkcija

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kako se postavlja dijagnoza?

Članak se nastavlja posle reklama

Pošto utvrdi da problemi sa erekcijom traju duže od tri meseca, lekar obavlja detaljan razgovor sa muškarcem koji pati od ovog seksualnog poremećaja. Posle toga sledi pregled genitalija i digitorektalni pregled prostate, merenje krvnog pritiska, utvrđivanje masnoća i šećera u krvi, određivanje testosterona, hormona nadbubrežne i štitine žlezde. Na kraju se odgovarajućim testovima ispituju erektilne reakcije.

 

Savet PLUS

Članak se nastavlja posle reklama

Biljni i sinteticki lekovi koji deluju na cirkulaciju i pomažu postizanje erekcije mogu da se koriste samo uz preporuku lekara i ne bi smele da ih koriste osobe koje imaju srčane tegobe.

 

Izvor: Lekovito bilje

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: