Šta smo NOVO saznali O SEKSU u 2009. godini

by | decembar 27, 2009

I ove je godine mnoštvo novca i vremena utrošeno u seksualna istraživanja. Naučnici su otkrili neke nove stvari, a neke već poznate samo su potvrdili.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Matorci se kresajuSeksualno ponašanje i ove je godine zaokupilo pažnju naučnika širom sveta. Pod posebnom lupom bile su žene i tinejdžeri. Evo pregleda najzanimljivijih istraživanja u 2009. godini.

 

Stres uzrokuje neplodnost i pad libida
Naučnici sa kalifornijskog fakulteta dokazali su da je stres povezan sa poteškoćama u seksu i neplodnošću. Tokom izloženosti stresu telo proizvodi hormone koji pogubno deluju na reproduktivne organe. Hormoni stresa su odgovorni za izostanak ovulacije, smanjenje broja spermatozoida, ali i za pad libida.

Članak se nastavlja posle reklama

 

I starije žene uživaju u seksu
Istraživanje koje su sproveli naučnici sa sveučilišta u San Francisku otkrilo je da žene imaju zadovoljavajući seksualni odnos i u starijoj životnoj dobi. Ispitano je 1977 žena starosti od 45. do 80. godine. Pokazalo se da je 57 odsto ispitanica zadovoljno svojim seksualnim životom. Ako i nisu imale zadovoljavajući seksualni život, bilo je to zbog partnerovih fizičkih poteškoća. Neke od ispitanica rekle su i da se seksaju oko tri puta nedeljno.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Telesna težina povezana sa rizičnim seksom
Naučnici sa fakulteta u Pitsburgu otkrili su da su gojazne ili premršave tinejdžerke sklonije seksu bez korišćenja zaštite, za razliku od devojaka normalne telesne težine. Dokazano je da je slika o sopstvenom telu povezana sa samopoštovanjem koje u velikoj meri utiče na seksualno ponašanje. Devojke koje nisu zadovoljne svojim telom sklonije su rizičnom ponašanju u seksu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Seks ima miris
Muški znoj ima drugačiji miris kada je muškarac uzbuđen, a žene razlikuju seksualni znoj od onog običnog, dokazali su stručnjaci.

Članak se nastavlja posle reklama

 

HOT LINEŽene je lakše zbariti kad ovuliraju
Muškarci skloni flertovanju imaju veće šanse da osvoje ženu kada je ona u fazi ovulacije, pokazalo je najnovije istraživanje. Evolucijski psiholog dr Edvard Morison sa fakulteta „Portsmouth“ otkrio je da žene koje ovuliraju i nalaze se u najplodnijim danima u mesecu pokazuju povećano zanimanje za muškarce koji flertuju.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Roditeljima neprijatno da razgovaraju sa decom o seksu
Više od 40 odsto tinejdžera imalo je prvi polni odnos pre nego što su njihovi roditelji razgovarali sa njima o seksu, objavljeno je ove godine u časopisu „Pediatrics“. Iako rezultati nisu iznenađujući, oni su svakako uznemirujući jer pokazuju da se deca upuštaju u seksualne odnose bez dovoljno znanja o kontracepciji i sigurnom seksu. Uočeno je da roditelji izbegavaju razgovor o seksu jer im je neprijatno.

 

Seksi pesme podstiču mlade na seks
Mladi koji su izloženi seksualno nabijenoj muzici dva puta češće se seksaju od onih koji ne slušaju takvu muziku. Istraživanje koje je objavljeno u „American Journal of Preventive Medicine“ obuhvatilo je 711 maloletnika koji su nedeljno slušali 14 sati pesama sa seksualnim tekstovima. Većina njih imala je seksualne odnose, a kod nekih je uočeno i rizično ponašanje.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Važna je samo veličina novčanika
Istraživanje koje su sproveli naučnici sa „Newcastle“ fakulteta pokazalo je da su ženama zaista privlačniji bogati muškarci jer je seks sa njima znatno bolji. Bogati muškarci ženama pružaju više seksualnog zadovoljstva. Ovo istraživanje je pokazalo i da je orgazam povezan sa muškarčevim primanjima.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Žene sa oblinama su bolje ljubavnice
Žene sa atributima su dobre ljubavnice i puno veštije su u krevetu od mršavijih žena, smatra 89 odsto ispitanih muškaraca. Na ceni su i teži muškarci, a 68 odsto žena smatra da su oni bolji ljubavnici od mršavijih muškaraca. Naime, muškarci sa kojim kilogramom viška više se trude u krevetu i silno žele da zadovolje svoju partnerku.

 

Pod tusemDobar seks čini žene zdravijima
Seksualno zadovoljstvo kod žena održava dobro zdravlje, pokazala su nova istraživanja, sugerišući da kvalitet seksualnog života itekako utiče na zdrav život. Žene koje su svoj život u spavaćoj sobi ocenile kao ispunjavajući i zadovoljavajući imale su i puno bolje rezultate kada je u pitanju zdravlje i vitalnost, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Australiji.

 

Idealni polni odnos traje od sedam do 13 minuta
Tvrtka „Bayer Schering Pharma“ sprovela je dve nove kliničke studije o trajanju erekcije, odnosno polnog odnosa. Istraživanjem je otkriveno da je najpoželjnije vreme trajanja polnog odnosa između sedam i 13 minuta. Jedna do dva minuta je prekratko, a od 10 do 30 minuta predugo. Prosečno trajanje polnog odnosa kod zdravih muškaraca bez problema sa erekcijom je između 9,2 i 10,1 minuta.

 

Tagovi: