Još jedan razlog da se radujemo vikendu pred nama: Otvara se Bašta Fest!

Glumica Milica Janevski otvara Bašta Fest!

by | jun 30, 2021

Svako izdanje Bašta Festa do sada otvorio je mladi glumac ili glumica koji je doživeo veliki uspeh u protekloj godini. To su sve ljudi sa kojima Bašta Fest raste, čijim se ulogama raduje i na koje je ponosan.

Milica Janevski otvara Bašta Fest

Prethodnih godina Bašta Fest otvorili su Nikola Rakočevič, Slaven Došlo, Marko Janketić, Hana Selimović, Milan Marić, Isidora Simijonović, Filip Đurić i Ivana Vuković, a osmi Bašta Fest otvara – Milica Janevski! Uživali smo u njenim ulogama od filmova “Odumiranje” Miloša Pušića i “Otac” Srdana Golubovića do nedavne uloge Zorice u seriji “Kosti” i radujemo se svim narednim koje je očekuju!

Članak se nastavlja posle reklama

Offline: Filmovi u prirodi, pred velikim ekranom

Kada smo je pitali šta je za nju Bašta Fest, podelila je sa nama: “Ove godine pripala mi je čast da otvorim, po meni, najlepši festival u zemlji, koji će se održati od 1. do 4. jula, naravno, u Bajinoj Bašti. Ovo je osma godina kako se održava ovaj veoma značajni festival posvećen decentralizaciji kulture. On daje prostor mladim ljudima ne praveći razliku između onih koji tek započinju svoje karijere i starijih iskusnih kolega, nego ih spaja na obostrano zadovoljstvo. I da, ove godine, Bašta Fest izlazi sa sloganom OFFLINE uz nadu i potrebu da se stvari normalizuju i da ponovo gledamo filmove u najlepšoj prirodi pred velikim ekranom.”

Pročitajte i… Maja Šuša, umetnička direktorka i selektorka Bašta Festa, izdvaja 5 kratkih filmova koje su režirale žene

Šta kratki film čini tako posebnim

Na pitanje zašto voli kratki film, Milica je odgovorila: “Biti u stanju ispričati jedan život, koji gledaoci vrlo intenzivno prožive, za kratko vreme – za mene je to majstorija.”

Članak se nastavlja posle reklama

Vidimo se 1. jula u 20:30 h u parku “Borići” na otvaranju osmog Bašta Festa!

Kompletan program 8. Bašta Festa potražite ovde

Članak se nastavlja posle reklama
PR / Bašta Fest