Hrana na putovanju: Kako da uštedite novac?

by | januar 31, 2023
Hrana na putovanju

Hrana na putovanju ume biti skupa ali ipak postoji način da uštedite uz dobar plan i određen budžet, bez potrebe da se odričete restorana.

Hrana na putovanju: za poneti

Pre nego što odete na godišnji odmor, zašto ne biste otišli u kupovinu i kupili namirnice koje možete poneti? Poput voća, pahuljica, orašastih plodova, gotova jela i slično? Možete mnogo da uštedite jer hrana u nekim turističkim gradovima ume biti skupa.

Ponesite flašu za vodu za višekratnu upotrebu koju možete nositi sa sobom kako ne biste trošili novac na piće dok budete razgledali znamenitosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako putujete automobilom ili autobusom, možete spakovati i sendviče. Tako ćete izbeći visoke cene hrane na benzinskim pumpama.

Kuvajte sami

Ukoliko možete, hranu pripremajte sami u apartmanu. Ovo je gotovo uvek povoljnija opcija. Ako vaš smeštaj nema apartman sa kuhinjom, onda barem izaberite sobu sa frižiderom.

Članak se nastavlja posle reklama

Možete poneti sa sobom čak i konzerviranu hranu koja može biti vrlo zgodna za brzinski obrok. Uz to, nećete morati da potrošite mnogo novca, a bićete siti.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako imate bilo kakve alergije, intoleranciju ili određen režim ishrane, onda znate da su male šanse da dobijete željene obroke. Zbog toga je jednostavnije da hrana na putovanju bude pripremljena isključivo od strane vas.

Hrana za putovanje: budžet

Kada planirate svoje putovanje, istražite i cene namirnica u tom gradu. Proverite i lokalne restorane i njihove cene jela. To može biti velika ušteda. Takođe, proverite da li se održavaju i festivali hrane ili pića, kada možete jesti i piti za manje novca.

Članak se nastavlja posle reklama

Odaberite smeštaj koji ima uključenu hranu

U zavisnosti od paket aranžmana, uz vaš smeštaj možete imati i obezbeđene obroke. Ako ne, mnogi hoteli nude i mogućnost doručka uz doplatu. Iako to nije najjeftinija opcija, u svakom slučaću ćete proći povoljnije nego da sednete u restoran. U mnogim slučajevima takođe možete sami napraviti sendviče i poneti ih sa sobom za ručak ili večeru.

Članak se nastavlja posle reklama

All-inclusive hoteli i odmarališta uključuju sve obruoke. Očigledno je da ćete s ovim aranžmanom uštedeti na hrani tokom boravka u hotelu. Svakako ne zaboravite da dobro uklopite izlete između obroka kako biste u potpunosti iskoristili ovu uslugu. Na kraju krajeva, već ste je platili i ne treba da propadne.

Restorane posećujte radnim danima ili rano ujutru

Ako želite kombinovati ishranu u apartmanu i u retoranima, ovo može biti dobar trik. Hrana na putovanjima u restoranima je povoljnija radnim danima ili u jutarnjim časovima kako bi privukli više ljudi. Često imaju posebne ponude jer je tada posećenost manja.

Raznovrsna hrana na putovanju

Sve možete isprobati ako kombinujete brzu hranu, kuvanje u apartmanu, klasične restorane ali i one fensi.  Ponekad želimo isprobati sva tradicionalna jela, a uz kombinovanje možete ipak da se ukopite u svoj budžet. Ovo je sjajan način da se zabavite, probate nešto drugačije i iskoristite maksimalno svoj odmor.

Članak se nastavlja posle reklama

Hrana na putovanju: švedski sto

Oni mogu ponuditi veliku vrednost, a platićete ih manje. Samo unapred proverite da li je cena ista ili povoljnija za decu. U prvom slučaju, kada se sve sabere, možda i nije najbolja opcija. U svakom slučaju su odličan izbor ako želite da isprobate više različitih jela, a posebno ako imate veliki apetit.

Pitajte lokalno stanovništvo za preporuke

Većina meštana će vam rado pomoći oko svojih omiljenih jeftinih i lokala sa ukusnim specijalitetima, što je sjajna prilika da isprobate lokalnu hranu. Na kraju ćete možda doći i do fantastičnih jela po neverovatnim cenama.

Članak se nastavlja posle reklama

Izbegavajte fensi koktele

Kokteli su skupo piće kada su gotovo sve turističke destinacije u pitanju. Ako ipak želite popiti piće, idite na pivo ili lokalno vino. Popijte jednu čašu vode uz svako alkoholno piće kako biste smanjili troškove i ostali hidrirani.

 

Ukratko, postoji niz načina na koje možete uštedeti tokom svog odmora, a hrana na putovanju ne mora da vas izađe previše novca. Koji je vaš omiljeni način uštede na putovanjima?

Članak se nastavlja posle reklama
Miljana MomirovićRossHelen/GettyImagesPlus