Koncert koji iščekujemo: Violončelista Nemanja Stanković i album „Tragovi“

by | 2 decembra, 2021
Violončelista Nemanja Stanković i "album Tragovi"

Violončelista Nemanja Stanković i album Tragovi na Kolarcu  26. decembra u 20 časova.

Nakon godinu dana od objavljivanja albuma Tragovi, violončelista Nemanja Stanković će 26. decembra 2021. u 20 časova, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, održati dugoočekivani koncert, na kome će beogradska publika imati priliku uživo da čuje upravo kompozicije s novog albuma, na kome su kao autori potpisani neki od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitora.

Violončelista Nemanja Stanković i album Tragovi na Kolarcu 

Album Tragovi je bio nominovan za nagradu Listeners’ Choice od strane Violoncello Fondacije iz Njujorka (SAD), a Grad Beograd dodelio je Nemanji Stankoviću Nagradu grada Despot Stefan Lazarević, zahvaljujući „izuzetnoj muzikalnosti, sugestivnosti, lepoti tona i tehničkoj perfekciji“ predstavljenoj upravo na albumu Tragovi, kao najuspešnijem ostvarenju u oblasti muzičkog i muzičkog-scenskog stvaralaštva u 2020. godini.

Violončelista Nemanja Stanković i "album Tragovi"

U Zborniku Matice srpske za scenske umetnosti i muziku Nemanja Stanković opisan je kao „umetnik koji poseduje izuzetno bogatu dinamičku i izražajnu paletu, te koji sa lakoćom izvodi virtuozne bravure, da bi već u sledećem trenutku porinuo u najstarije slojeve srpskog tradicionalnog pevanja, ili se pak našao u trostrukoj ulozi glumca, pevača i svirača.“

Na koncertu u Kolarčevoj zadužbini biće izvedena dela kompozitora Anje Đorđević, Nataše Bogojević, Irene Popović, Ognjena Bogdanovića, Milice Ilić, Ivane Stefanović, Dragane Jovanović, Branke Popović, kao i delo Parhelion mladog kompozitora Igora Andrića, za koju je Stanković nedavno snimio video spot u produkciji PhD.

Svoj doprinos albumu Tragovi dale su i poznate srpske umetnice, violončelistkinja Sandra Belić, violinistkinja Tijana Milošević i pijanistkinja Maja Mihić, koje će se Stankoviću kao gošće pridružiti na sceni Velike dvorane Kolarčeve zadužbine.

Violončelista Nemanja Stanković i "album Tragovi"

Koncert su podržali: Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Fond za kulturna davanja SOKOJ-a i Udruženje gudačkih pedagoga ESTA Srbija.

Karte po ceni od 1000 i 1200 dinara su u prodaji na blagajni Kolarca.

lepotaizdravlje.rsPromo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.