Čola nam je dao lekciju

by | jun 22, 2012

Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica

B

io je zaista nepodnošljivo vruć dan. Jedan od onih dana kada znate da su metereološki izveštaji o temperaturi netačni. Naša izdavačka kuća je imala isplaniranu posetu Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku (Vidi https://www.lepotaizdravlje.rs/lifestyle/ljudi-dogadaji/osvrnite-se-oko-sebe-deca-kojoj-je-potrebno-vase-prisustvo). „Doći će i Čola“, rekao je neko. Ma, da, na plus 50, nije lud! I ja bih radije ostala u prijatno rashlađenom ofisu.

Mnoge kompanije i poznate ličnosti učestvuju u humanitarnim akcijama i, pored neosporne svesti o humanosti onoga što rade, računaju na to koliko će iste podići pozitivan imidž njihovog brenda. Treba li to Čoli? Ne bih rekla! Nisam nikada bila jedan od njegovih fanova, ali u ovoj tako neuobičajenoj situaciji, a ne sa koncertnog podijuma, one me je potpuno razoružao. Neposredan, srdačan, spreman da priča i fotografiše se sa svakim štićenikom Doma koji mu je prišao. Kad Čoli nije teško… zašto bi bilo meni? Vama?

Toliko je važno i lekovito pogledati oko sebe, izvan svog dvorišta. Zainteresovati se da li je nekome nešto potrebno od nas. Odazvati se ako vas zovu i traže, ne odbiti po inerciji. Ali, mi smo uglavnom skloni da pružamo ka svetu prazne ruke tražeći još i još. Od partnera, članova porodice, posla, ljudi koji nas okružuju… Ne treba da budemo srećni jer je nekome lošije nego nama već samo zahvali za ono što imamo. Za promenu. I umesto da pravimo duge liste onoga što nemamo a što bi moglo da nas usrećni.

 

Tagovi: