Kofer torba

Tijana Jovanović, urednica Mode i stilista

O

ve godine nam stiže trend koji neodoljivo podseća na vremena kada egzotična mesta još nisu bila otkrivena, uspomene čuvane na polaroidima i razglednicama, kada je devojci samo bio potreban kofer od čvrstog materijala kako bi putovala od grada do grada. To je trend kofer torbi kao idealan aksesoar za nostalgičnu odeću poput one viđene na reviji modne kuće Louis Vuitton.

Inspirisane vintage stilom, obogaćene modernim materijalima ove torbe izrađene su pretežno od kože klasičnih tonova, sa reptilskim dezenom, sa ručkama ili dugačkim kaiševima, najčešće su pravougaonog, ali mogu biti i kružnog oblika. Honor, Hermes, Louis Vuitton izbacili su najinteresantnije komade koje su modeli poneli uz sakoe i pantalone, mantile, kapute, veoma neobične cipele sa glomaznim potpeticama. Tako su piste izgledale kao železničke stanice pune modernih putnica koje žure da istraže nove destinacije.

Ukoliko pogledamo revije sa jesenjim kolekcijama primetićemo da ne nose sve devojke kofer torbe, što ovaj mikro trend čini još primamljivijim i interesantnijim. Tako nam ovi autentični komadi mogu biti inspiracija za jesenje dane, naročito što je ovaj tip torbi idealan kako za poslovne prilike, tako i da smesti sve ženske potrepštine.

Tagovi: