Lepa svaki dan: Lepota na moj način

by | maj 23, 2018

Pre nekoliko nedelja, sad već i meseci, moja bivša kompanija i sadašnji partner u poslu – ORIFLAME je predstavio svoju novu brand poruku: LEPOTA NA MOJ NAČIN.

Ta rečenica i čitav događaj su me inspirisali da malo razmislim šta je to sve lepota na moj način, jer za mene lepota, pa čak i u nazivu mog bloga LEPA SVAKI DAN, nije tu samo zbog estetike – već onog dobrog osećaja koji donosi u naš život .

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

Svega onog lepog što nas čini srećnim što smo živi.

Oduvek sam dobijala dovoljno komplimenata na račun onog na šta prvo pomislimo kada kažemo lepota, a to je taj estetski izraz bilo da su u pitanju lep osmeh, oči ili nešto treće i lagala bih kad bih rekla da ne prija i da ne smatram lepotu važnom.

Ipak, u isto vreme oduvek sam bila svesna i nekih objektivnih mana koje su tu bile sve vreme, ali nikad toliko dominantne, pre svega u mom doživljaju, jer mi na njima nikad nije bio fokus, iako uvek dok sam zahvalna na pozitivnom radim na ispravljanju onoga što mi smeta.

Istinski verujem da lepota nije u savršenim crtama lica, besprekornoj figuri, garderobi po poslednjoj modi…već da je lepota u dobrom osećaju u sopstvenoj koži koja proizilazi iz brige o sebi koja čini da se osećamo kao da možemo osvojiti svet!

Svedoci smo toliko savršenih lica i naizgled savršenih života i okruženja koje ipak nisu ljude učinili srećnim i samopouzdanim, i u isto vreme toliko onih naizgled nesavršenih koji uživaju u svakom trenutku.

I kada se tako pogleda, jedna stvar je definitivna: iako lepota od davnina ima neke norme, mnogo je unapređuje naš doživljaj. Način na koji brinemo o sebi iznutra i spolja, način na koji upijamo sve lepote ovog sveta, način na koji posmatramo šta je uopšte za nas lepo i može nam unaprediti život i učiniti ga lepšim.

Lepota na moj način je briga o sebi – nega iznutra i spolja: dobrim raspoloženjem, pozitivnim mislima, stilom života koji vodimo, proizvodima koje koristimo i time što se potrudimo da se doteramo svakog dana i tako iskažemo poštovanje novim prilikama.

Lepota su svi oni mali rituali i divne stvari koje unose radost u život: jutarnja kafa u omiljenoj šolji, ćaskanje sa najboljom prijateljicom posle posla, nedeljni ručak sa porodicom tokom kog nadoknadite sve što niste stigli tokom nedelje…

Lepota je i podrška porodici, prijateljima, poslovnim saradnicima… Lepota je kada kompanija za koju radiš u trenutku kada odlaziš u pravcu nove karijere kaže – hajde da te podržimo u tome i zato niko nije vise zaslužio ovu brand poruku od njih!

Lepota je voleti sve ono lepo čime raspolažemo dok radimo na unapređenju onoga što nam se ne dopada toliko – bilo iz domena estetskog, intelektualnog, materijalnog ili onoga što nas okružuje.

Lepota na moj način je i zahvalnost na svim onim lepim stvarima koje vam je život dao i rad na njihovom unapređenju i očuvanju kao ultimativni pokazatelj toga koliko cenite sve potencijale koje imate.

Lepota na moj način je primetiti lepotu u sebi i oko sebe jer što se više fokusirate na nju, nekako vam se više čini da je ima J

Pročitajte i…Lepa svaki dan: Obaveze koje izbegavamo, a donose lepo raspoloženje

 

 

 

 

Tagovi:

top