Norin dnevnik: Zbogom, crni blejzer

by | decembar 20, 2017

Desilo se prošle nedelje da mi je tv kanal na kojem emituju vesti 24 časa na dan otvorio oči o odevanju. A, možda i o životu. O životu i odevanju u zimskim mesecima, svakako. Naime, gostovala je urednica glamuroznog časopisa. Voditeljka je pitala – Praznici su pred vratima, šta da obučemo? Ne oklevajući, gošća je krenula da odgovara, jedna iza druge na ekranu su se nizale toalete, a sve su imale jednu stvar zajedničku. Bile su nenosive.

Autor: Nora Šaponja Žunjić

 

Članak se nastavlja posle reklama

Vrtoglavo kratke suknjice sa gustim naborima tila, vrtoglave štikle s platformom u bojama voćnih sladoleda i za finale – u crvenoj.
U takvoj biste odori nesumnjivo izgledali kao višnjica na vrhu koktela Tim Kolins i moglo bi vas se pojesti, ali onda je voditeljka koja je pet minuta pre toga izveštavala o bombašu samoubici u Pakistanu nestrpljivo upitala – Da li u današnje vreme jedna „realna“ žena to zaista želi da obuče?

Evo, ona prva bi u tim potpeticama mogla da pogine… obrazložila je.
Gošća je imala odgovor, ali ga nisam slušala…Posmatrala sam umorno lice voditeljke koja je sebe nazvala realnom, i odjednom sam navijala za ovu drugu, za glamur ženu i njene kombinacije „na ivici razuma“ – iako je moj ormar oduvek pun razumne, realne odeće.

Članak se nastavlja posle reklama

U subotu na kafi u popularnom kafiću, okružena energijom sastanaka na koje se čekalo cele nedelje, uviđam da to ima veze sa željom da se živi… Sa pobunom protiv mraka. Jer mrak u decembru pada već u četiri popodne, i probajte se protiv njega boriti samo crnim blejzerom, „nosivim“ u svim prilikama.
– Treba da kupimo nešto ludo ovaj put, nešto što ćemo obući samo jednom – kažem Jeleni, drugarici sa kojom pijem kafu. Ona je do sad takođe bila u mom minimalističkom taboru, ali kaže da razume. I njoj treba trenutak koji će pobediti večnost… Neki cvet koji će da stoji posred čela.

U kafić ulazi devojka sa upadljivim aksesoarom. Prepoznajemo i max marine čizme. Da je situacija uobičajena, u neverici bih pitala – Čemu tako nešto? Za čizme bih pitala – Neka mi pokaže svoj listić od plate! (jer šta će ti moda koju realno ne možeš da finansiraš). Ali ovaj put ćutim.

Članak se nastavlja posle reklama

Možda sam odlučila da se ne radi o nerealnosti, već o nežnosti prema sebi. I možda sam odlučila preživeti – dok ne stigne proleće.

Pročitajte i…Norin dnevnik: Van crvenog tepiha

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu!

Tagovi:

top