Hrana različitih kultura uz koju ćete uživati

by | februar 13, 2012

Hrana i putovanja idu zajedno kao avioni i aerodrom. Kuda god pošli, poželećete da pronađete makar jedan kulinarski užitak koji će vam pomoći da bolje razumete lokalnu kulturu.

Tajland

Jela tajlandske kuhinje sadrže dosta čilija i luka. Osim toga, česte namirnice su limunov sok, korijander i limunova trava, što tajlandskoj kuhinji daje karakterističan oštar okus. Osim toga, nadaleko je poznat njihov riblji umak i pašteta od račića.

Grčka

Od maslina do hobotnice, pravi ukus Grčke je spoj svežine i čistoće. Ukus se ne maskira, posebno kada su u pitanju domaći hleb, sveži paradajz i riba iz mora. Ručak je glavni događaj uz koji ide niz poslastica. Sreda i petak su već tradicionalno označeni kao dani bez mesa.

Meksiko

U meksičkoj kuhinji je najvidljiviji uticaj španske, a zatim i francuske i afričke kuhinje. Od namirnica se posebno ističu kukuruz i pasulj, koje meksikanci pripremaju na mnogo različitih načina.

Italija

Italijanima je hrana nesumnjivo najbolji izvozni proizvod i to s razlogom, jer je svet želi. Uprkos svim regionalnim razlikama, postoje neke zajedničke kulinarske veze. To se prvenstveno odnosi na testeninu i razna rižota. Što se pića tiče, kafa je, nesumnjivo, na prvom mestu.

Indija

Indijska kuhinja menja oblik. Na jugu je osnovna namirnica pirinač, a na severu indijske pogačice. Najčešće se serviraju uz čorbu , povrće ili ukusne sosove od krupno sečenog povrća. Riba i meso takođe su uključeni u ishranu. Jela su najčešće bogata različitim egzotičnim začinima.

Tagovi: