Mala bazna stanica – AirPort Express

by | oktobar 2, 2012

Piše: Nebojša Rašković 

Pored vrhunskih mobilnih gedžeta (mislimo na iPhone telefone, iPod media plejere i iPad tablete) i sjajnih MacBook računara kompanija Apple u svojoj ponudi ima i zanimljive mrežne uređaje, među kojima se posebno ističe novi AirPort Express. U odnosu na prethodnu verziju novi AirPort Express izgleda modernije i znatno manje, a pored fizičkih izmena donosi i nekoliko fantastičnih mogućnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Iako vizuelno podseća na malu kockicu novi AirPort Express u osnovi predstavlja veoma moćnu Wi-Fi baznu stanicu preko koje sve Wireless uređaje koje posedujete možete povezati na internet. Takođe, preko nje možete deliti najrazličitije sadržaje sa drugima i povezati u mrežu gedžete koje svakodnevno koristite kao što su na primer štampači ili eksterni diskovi.

Zbog svojih malih dimenzija i težine AirPort Express lako možete poneti sa sobom, a sjajna stvar je što je pored Mac uređaja kompatibilan i sa Windows računarima i okruženjima baziranim na ovoj platformi. Za ono što nudi cena mu je sasvim prihvatljiva.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: