Pileća čorba sa jabukama

by | februar 1, 2012

(Izvor: www.minjina-kuhinjica.com)

Sastojci:

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

1 veza zeleni

100 g graška

1 jabuka

3 veća krompira

1 belo pileće meso

1 jaje

1 čaša pavlake

1/2 veze lista peršuna

so

biber

suvi začin

1 list lovora

 

Priprema:

Sitno iseckati luk i propržiti na ulju da bude „staklast“. Dodati zelen, krompir isečen na kockice i šargarepu isečenu na kolutove. Dodati izrendanu jabuku, grašak i pileće meso isečeno na kockice. Naliti vodu i dodati lorber. Kad se čorba skuva, dodati umućeno jaje. Na kraju, začiniti po ukusu i dodati iseckani peršun. Servirati u tanjir sa kašikom-dve kisele pavlake.

Bojana Janjušević, urednica Zdravlja

Tagovi: