Uradite same: Ideje za jednostavnu dekoraciju uskršnjeg stola

by | 8 aprila, 2018

Uskršnji praznik ujedno je i prvi veliki prolećni prazni, koji u naš dom dolazi u znako pastelnih boja simbola zečića i pilića i sa puno cveća.

Mnoge dame veoma polažu na dekoraciju doma i trpeze za ovako velike praznike, zato vam donosimo neke ideje za jednostavnu, a veoma upečatljivu uskršnju dekoraciju.

Nadstolnjaci, salvete i sveće u raznim bojama ispuniće vaš dom divnom energijom i lepo će se slagati uz radost koja je prisutna u svakom domu u toku ovog praznika.

Evo nekih jednostavnih ideja, koje će izgledati jako lepo:

1. Zeka od salvete

Ovo je jako jednostavna, a lepa dekorativna sitnica. Izaberite salvetu, postavite je u položaj romba, a zatim uvijajte od ivice do ivice. Zatim salvetu obavite oko jajeta, a višak koji štrči privežite mašnicom i dobićete slatkog, malog zeku.

2. Cvet kao stona dekoracija

U probušenu ljusku jajeta, iz koje ste naravno izbacili sadržaj, sredite ljusku, a možete je i ukrasiti nekom mašnicom, a zatim kroz ljusku jajeta provucite narcis ili lalu i stavite pored salvete na tanjir.

3. Jaja u visokim čašama ili svećnjacima

Ukoliko imate visoke staklene svećnjake, stavite jaja u njih  i rasporedite ih svuda po stolu, izgledaće jako interesantno!

4. Ukrasna jaja od stiropora 

Ukrasna jaja od stiropora okačite na cvetne grane prolećnjeg drveća i stavite ih u vazu ispod koje ćete staviti korpice sa jajima.

5. Staklene vaze napunjene jajima

Napunite vaze jajima sličnih boja, a zatim u njih stavite lale ili neko drugo cveće.

Unesite proleće u svoj dom na ovako jednostavne i divne načine i proslavite najradosniji praznik u prijatnoj atmosferi.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Tagovi:

top