Budi deo roze tima: Sportom protiv raka dojke na Adi Ciganliji

by | oktobar 7, 2015

Međunarodni meseca borbe protiv raka dojke biće obeležen akcijom „Budi deo roze tima!“, koju organizuju Avon, Fond B92 i Ambasada SAD, uz podršku Ministarstva zdravlja, u subotu, 10. oktobra, u 11:30, na Adi Ciganliji, na novobeogradskoj strani kod centralnih sportskih terena.

Mapa - AVON INFO PULT

Veliki broj sportskih entuzijasta, rekreativaca i pobornika zdravog načina života okupiće se kako bi zajedno vežbali od 11-14h i time skrenuli pažnju na značaj redovne fizičke aktivnosti u borbi protiv najčešćeg malignog tumora kod žena u Srbiji. Svi zainteresovani tom prilikom moćiće da se uključe u brojne sportove, među kojima su i odbojka, košarka i joga, a vrhunac događaja predstavljaće muška trka na štiklama koja počinje u 12h!

Deo roze tima biće i predstavnici Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, kao i predstavnice udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke – članice NALOR-a.

Avon akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji pokrenuta je 2004. i od tada do danas, Avon Srbija je prikupila i donirala više od pola miliona dolara (500.000$) da obezbedi najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i da  podrži programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti. Avon sredstva prikuplja prodajom posebnih proizvoda sa ružičastom vrpcom, čiji je sav prihod namenjen podršci programa za borbu protiv raka dojke.

Tagovi: