Ovo pitanje prekida svaku svađu

by | 12 januara, 2017

Koliko god se voleli, dobro su vam poznati trenuci, gde je potrebna samo jedna pogrešna reč, kako bi sve izmaklo kontroli.

Znate i sami da svađe uobičajeno počnu tako „nevino“… Bilo da je ostavio sudoperu punu sudova ili pogledao novu epizodu vaše omiljene serije – bez vas. Koliko god se voleli, dobro su vam poznati takvi trenuci, gde je potrebna samo jedna pogrešna reč, kako bi sve izmaklo kontroli, odnosno kako bi se mala svađa pretvorila u pravu borbu. Ali, nakon što vam otkrijemo nešto novo što smo naučile, u sledećoj potencijalnoj prepirci, pre nego eskalira u svađu, bićete pametniji, te ćete uspeti da je sprečite.

Kako?

Ljubavni stručnjaci imaju jednostavan odgovor. Zastanite na sekund i postavite sebi sledeće pitanje: Hoće li mi ovo biti važno za godinu dana? Naime, prema jednom nedavnom istraživanju na Univerzitetu Waterloo, uzimanjem nekoliko sekundi za razmišljanje o budućnosti, za subjekte je manje verovatno kako će okriviti svoje partnere tokom svađe. Takođe, tako je i verovatnije da ćete brže oprostiti svom partneru nakon svađe. Pauziranje tokom svađe, kako biste dobili određenu perspektivu, može i te kako sprečiti neželjenu situaciju i kažete nešto što zapravo ne mislite.

Pročitajte i…Da li vas vaš partner čini depresivnom?

 

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.