It’s complicated: Ljubavna pravila milenijalaca

by | 13 januara, 2020

Iako su milenijalci generacija predodređena da ima sve, čini se da im malo teže ide kada je ljubav u pitanju. S obzirom da im je sve prilično dostupno, kako na društvenim mrežama, tako i u privatnom životu, oni više nisu sigurni šta je pravi izbor za njih i kako zaista izgleda pravaljubav, usled čega neretko biraju da ostanu single.

Kako su po pitanju ljubavi zaista nesigurni, milenijalci se vode određenim pravilima kako bi se zaštitili od emotivne krize ili sprečili da im neko slomi srce:

1. Nije ozbiljno

Kako bi se sačuvali od razočaranja, milenijalci često sebe ubeđuju da njihova veza nije ozbiljna, kako pred nju ne bi postavili velika očekivanja, koja bi lako mogla biti izneverena. Oni i svom partneru jasno stavljaju do znanja, da je sve među njima samo flert, ali posle nekog vremena, obe strane polako, ali sigurno počinju da osećaju leptiriće u stomaku.

2. Žele da znaju jasno na čemu su

S obzirom da žive u vreme online ljubavi, u kojoj su poruke osnovni vid komunikacije, oni često nemaju predstavu šta je druga strana želela da im kaže tom porukom, zato kada veza postane malo ozbiljnija insistiraju na otvorenom razgovoru, jer ne žele da budu zbunjeni i ostanu nedorečeni.

3. Cene svoju nezavisnost

Milenijalci su generacija kojoj je njihova nezavisnost i samostalnost, u svakom životnom segmentu, na prvom mestu. Oni ni u kom slučaju ne žele da se neko meša u njihove odluke, a posebno ne žele da zavise od svog partnera. Zato je jedno od njihovih osnovnih pravila, kada su veze u pitanju, da njihov partner poštuje njihovu nezavisnost.

Pročitajte i…Šta milenijalce najčešće dovodi na terapije kod psihologa

4. Pored sebe žele izazov

Pored toga što sa svojim partnerom žele ravnopravan odnos, njima je potreban izazov. Zato im je bitno da pored sebe imaju partnera koji može da im parira na intelektualnom i fizičkom nivou, tako da će sexualna i verbalna tenzija između njih konstantno buditi zaspale leptiriće u stomaku.

5. Najvažnije pravilo u njihovoj vezi je ravnopravnost

Smatraju da oba partnera moraju biti ravnopravna u ljubavi, obavezama, finansijama, donošenju važnih odluka. Jedino na taj način biće jedno drugom motivacija za napredak i podrška. Ravnopravnost je sinonim za uspešnu vezu milenijalaca.

Kada pred partnera postave svoja pravila i oboje počnu da ulažu trud kako bi veza opstala, milenijalci počinju da shvataju da ljubav i nije toliko komplikovana, kako im se činilo. U tom trenutku oni su spremni da se otvore i upuste u vrtlog emocija i više se ništa ne čini komplikovanim.

Pročitajte i…Istraživanje otkrilo: Milenijalci uživaju u single statusu veze

Foto: @couplegoals

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.