Muško-ženski odnosi: Situacije u kojima je ipak bolje prećutati

by | 3 juna, 2013

Ignorisanje ili odbijanje bilo kakve komunikacije s partnerom obično nisu preporučljivi u ljubavnim vezama. No, mnogi stručnjaci će se složiti da je u određenim situacijama bolje prećutati, nego se svađati s partnerom i samo stvoriti još veće probleme. Otkrijte koje su to situacije.

svadja

1. Kada ste previše besni

Svakako ne kažemo da diskusija o problemima nije potrebna. Rasprave i svađe su normalan deo svake veze, ali one bi trebalo da budu što smirenije. Stoga, ako osetite da „kipite od besa“, te da ćete zbog toga možda preći granicu lepog ponašanja, pokušajte da se oduprete besu i sačekajte da se smirite.

2. Imate predivnu vezu

Vi ste idiličan par koji se u potpunosti razume i komunicira s lakoćom. No, čak i u savršenim vezama dolazi do problema, te partneri izgovaraju ili rade stvari koje mogu povrediti onog drugog. U tom slučaju, ćutanjem mu stavljate do znanja da ste zaista uzrujani. To će privući njegovu pažnju i privremeno mu uskratiti ono do čega mu je najviše stalo – do vas. Samo oprezno, ovu taktiku koristite retko jer će u suprotnom izgubiti smisao.

3. Sitnice zbog kojih se uvek svađate

Osećate se kao da pričate u prazno kada su u pitanju, relativno beznačajne stvari (na primer kašnjenje ili zaboravljanje odnošenja smeća), koje vas ipak dovode do ludila. Sledeći put kada vas takva stvar, koja, budimo realni, i nije toliko značajan problem u vezi, u potpunosti izbaci iz takta, te osetite potrebu da se „istresete“ na partneru, velike su šanse da ste ljuti zbog nečeg drugog i da samo tražite razlog za svađu. Možda ste u PMS-u ili ste imali naporan dan na poslu. Bilo kako bilo, „ohladite“ se malo i razmislite zbog čega ste se zaista uzrujali jer vikanjem ništa nećete postići. Mirnija rasprava s argumentima je uvek bolje rešenje.

4. U javnosti ste

Kad je u pitanju svađa ili sitna rasprava, morate da birate vreme i mesto za to. Ako on izgovori ili uradi nešto što vas iritira kada ste u društvu s prijateljima ili usred krcatog marketa, to definitivno nije ni mesto, ni vreme za razgovor. Radije pećutite i sačekajte pravu priliku da porazgovarate s partnerom o onome što vam smeta.

5. Svađa pod uticajem alkohola

Možda ste popili samo dve čaše vina, ali jasno je da ni tada ne razmišljate i ponašate se racionalno. Osim alkohola, glad ili umor takođa mogu izazvati razdražljivost i osetljivost na stvari koje biste inače bez problema ignorisali ili ne biste ni primetili. U tim situacijama, ćutanje je takođe mnogo bolje od svađe.

Tekst: Life Content
Izvor: Žena.hr

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.