Šta odnos muškarca prema majci govori o njemu?

by | 7 februara, 2019

Povezanost majke i sinova je velika, a sa psihološkog stanovišta, svaki muškarac koji neguje dobar odnos sa majkom ima puno više razumevanja prema ženama i bolji je partner. Obratite pažnju na njegov odnos s majkom jer on puno toga otkriva o njemu.

Ako…

Više ceni majčino nego vaše mišljenje

Moja mama to ne radi tako ili moja mama kaže rečenice su koje ne želi čuti nijedna žena. One su signal da vaš partner još uvek ne živi sopstveni život i nije stekao sopstvene vrednosti ili standarde. Jasno mu dajte do znanja da vi stvari radite po svom, a ne onako kako ih radi njegova mama.

Majka je ideal savršene žene

Što god mama kaže ili radi, uvek je i u svemu bolja od vas i vi se nikada nećete meriti s njom. Kada vam muškarac jasno da do znanja da na ovaj način gleda na svoju majku tj. na vas, onda je pravo vreme da mu kažete zbogom.

Uvek traži njeno mišljenje

Odlučnost je jedna od najprivlačnijih kvaliteta na muškarcu. Konsultuje se s majkom oko donošenje svake (pa i one najmanje ili nevažne) odluke, što je jasan znak da je potpuno nesiguran. Ako sam sebi ne veruje dovoljno da donese odluku, kako ćete mu onda vi verovati?

Priča joj sve o vašoj vezi

Nema ništa loše u njihovoj komunikaciji, ali vaš partner bi trebalo da shvati da vi neke intimne detalje ipak ne želite deliti s njegovom majkom. To, između ostalog, u njoj stvara potrebu da bude uključena u svaki aspekt vašeg odnosa, pogotovo u eventualne prepirke koje biste sami trebali rešavati.

Navikao je da majka sve radi za njega

Često ste gosti kod njegovih roditelja na nedeljnom ručku, a on se nikada ne ponudi da će joj pomoći na bilo koji način već samo leži na kauču? Ne može sam otići po čašu vode nego traži od mame da mu je ona donese? Sve su ovo znakovi za uzbunu koji pokazuju da pored sebe imate lenjog dečka. Za njegovo ponašanje možda je i ona delom kriva jer je uvek sve radila umesto njega, ali bez obzira na to svaki zreo muškarac trebalo bi da ima dovoljno poštovanja i ponuditi majci pomoć, a ne da čeka da sve dobije na gotovo.

Ne poštuje majku

Bezrazložno je drzak prema njoj i govori joj ružne stvari, čak i kada je u vašem društvu? Najjednostavnije rečeno, u pitanju je bezobrazan muškarac kakvog sigurno ne želite pored sebe jer se isto tako jednog dana može ponašati i prema vama.

Nije blizak sa njom

Zapamtite da često postoje valjani razlozi za udaljavanje majke i sina i da se nekim muškarcima ne može zameriti to što nisu bliski sa svojoj majkom. Međutim, ako je u pitanju razmaženko koji jednostavno nema strpljenja za svoju mamu, onda je situacija drugačija. Ako nema vremena za prvu ženu u svom životu koja ga je volela, onda mu ni njegova žena neće biti prioritet.

Drazen Zigic/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi:

top