Knjige meseca: naslovi koji će vas opčiniti

by | mart 2, 2018

U aktuelnom, martovskom broju “Lepote i zdravlja” predstavili smo vam Bookmate – servis za online čitanje knjiga, među kojima su dostupna i izdanja naših izdavačkih kuća. Naravno, pripremili smo i rubriku „Knjige meseca“ – u pitanju su odlični novi naslovi, koje vam, kao i svakog prvog petka u mesecu, poklanjamo. Naše pitanje za vas je: “Koji roman biste voleli da bude ekranizovan i zašto?” Najzanimljivije odgovore nagrađujemo knjigom. Odgovore ostavljajte u komentarima ispod posta do sledećeg četvrtka u podne. Imena dobitnika objavićemo na našem portalu 9. marta.

Priredila: Maja Šarić

Dinastija Mediči: U ime kraljice, Mateo Strukul

(Vulkan izdavaštvo)

Nakon smrti Fransoe I, dok se verski rat rasplamsava, Katarina Mediči je okružena dvorskim intrigama, izdajama i igrama moći.

 

 

Palata od papira, Erin Vot

(Vulkan izdavaštvo)

Ako želi da spase sebe i devojku, koja je i sama jaka i spremna da učini sve za ljude koje voli, Rid Rojal će morati da ostavi za sobom mračnu prošlost.

 

 

Kobna lepota, Eka Kurniavan

(Dereta)

Roman je paleta najneobičnijih likova, bajkolikih stvorenja, mešavinu različitih rasa i kultura, kao i autentičnih istorijskih događaja.

 

 

Vegetarijanka, Han Kang

(Dereta)

Šokantni roman o devojci koja iznenada odlučuje da unese radikalne izmene u svoju ishranu, što će imati velike posledice za nju i njenu porodicu.

 

 

Valentina u mračnoj komori, Evi Blejk

(Kamelija)

Erotsko-ljubavni roman o devojci za koju je spisateljica inspiraciju našla u istoimenim grafičkim romanima italijanskog strip majstora.

Tagovi:

top