Veliki zimski dvobroj LEPOTE I ZDRAVLJA: Uz svaki primerak CATRICE kozmetika na poklon! A evo i koje teme vas čekaju…

by | decembar 20, 2022

Zavirite sa nama u zimski dvobroj Lepote i zdravlja, koji vas na kioscima čeka od 21. decembra do 19. februara. Evo šta možete očekivati da pronađete u njemu, pored Catrice kozmetike i testera za fantastične nove beauty proizvode!

Krajem decembra obično odlučujemo šta ćemo početi ili prestati da radimo od Nove godine. Međutim, postoje istraživanja koja govore da će u vreme kada budete čitali sledeći broj Lepote i zdravlja samo osam posto ljudi i dalje nastojati da realizuje svoje novogodišnje odluke. Zašto tako brzo odustajemo? Jesu li ciljevi bili nerealni ili nas svakodnevica toliko „ubija u pojam“ da brzo gubimo motivaciju? Da li, dok motivacija bledi, ostajemo bez šanse da postignemo nešto zaista veliko?

#1 Ugovor sa sobom: Mogu ja to!

O motivaciji smo pričali sa nekada vrhunskim odbojkašem, a danas sportskim psihologom, Andrijom Gerićem, ali i sa tri žene koje su uspele da ispune obećanja koja su, pre svega, dale sebi.

zimski dvobroj

Bojana Stamenov danas ima 80 kilograma manje nego u februaru 2021. godine, Ana Mihajlovski je uspela da istrči polumaraton za manje od dva sata i petnaest minuta, a Vera Stevanović i njen suprug Miloš su se uselili u stan koji su sebi priuštili zahvaljujući predanom radu u digitalnom svetu…

 

#2 Zimski dvobroj donosi priču s naslovnice: Dragana Kosjerina – definicija sreće i uspeha

U otvorenom intervjuu, harizmatična voditeljka priznaje da je radila na sebi kako bi problemima pristupala staloženo i – kako je ljubav uticala na nju i njeno poimanje mnogih životnih situacija.

Foto: Miloš Nadaždin

Novinarka i TV lice Dragana Kosjerina važi za osobu koju odlikuje veliki profesionalizam, stoga ne čudi što na RTS-u vodi neke veoma značajne emisije. Osim što pleni pojavom, voditeljki se pripisuju i besprekorni maniri i jednostavnost. Iako jedna od najvećih zvezda malih ekrana, Dragana nije izgubila prirodnost i neverovatnu ljubaznost u ophođenju sa svima. Trenutno radi na nekoliko TV formata, a vrlo je ispunjena i u privatnom životu. U vereniku Bojanu Perduvu, koji je stomatolog, Dragana je našla savršenog partnera.

#3 The Best of Beauty 2022

Testirali smo, konsultovali se međusobno, razgovarali sa čitateljkama, istraživali liste najprodavanijih u našim parfimerijama i drogerijama… Proučavali inovacije u kozmetičkoj industriji, procenjivali efikasnost, uzimali u obzir bezbednost i održivost, trudili se da zastupimo različite cenovne razrede – i konačno sastavili listu proizvoda koji su u 2022. godini ostavili najjači utisak.

zimski dvobroj

Jeste li ih isprobali? Nećete zažaliti!

#4 Detox: Samo blago prema sebi

U susret prazničnom periodu, kada na scenu stupa teško svarljiva i masna hrana, valjalo bi se pridržavati drugačijeg plana ishrane, savetuje nam nutricionistkinja Zvezdana Ljubenković.

Nutricionistkinja Zvezdana Ljubenković, koja je dijetetiku i nutricionizam završila u okviru Visoke medicinske škole, svoje znanje i iskustvo obogatila je i kvatnom medicinom i holistikom. Stekla je znanje i aromaterapeuta, a potom je školovanje nastavila na prestižnom Kyiv Medical University u Ukrajini, odakle je ponela zvanje praktičara informoterapije iz oblasti elektroakupunkturne dijagnostike, kao i licenciranog edukatora. O idealnom terminu za detoksikaciju ona kaže:

Detoksikaciju organizma možemo započeti i pre praznika, kako bismo već sada pripremili telo za teško svarljivu hranu koja nas čeka tokom slavlja, a obavezna je posle praznika. Značajno je istaći da detoksikacija ne sme da bude agresivna i da je najbolje raditi je postepeno i u skladu sa individualnim potrebama tela.“

#5 Vaše zvezde u 2023.

Postoji li iko ko se ne pita šta možemo očekivati od godine pred nama? Astrološkinja Helena Cupać zavirila je, na našu molbu, u kretanja na nebu i – vesti su (uglavnom) dobre.

Zimski dvobroj Lepote i zdravlja donosi veliki godišnji astro pregled.

PeopleImages; Vera Petrunina; volobyeva / iStock via Getty Images