Problemi sa žučnom kesom i kilom – simptomi i potencijalna rešenja

by | jul 5, 2023

Problemi sa žučnom kesom i kilom mogu da budu izuzetno neugodni i da ometaju svakodnevni život ljudi koji se sa njima suočavaju

Žučna kesa je mali organ smešten ispod jetre koji ima važnu ulogu u procesu varenja. Međutim, nepravilnosti u njenom radu mogu da dovedu do raznih zdravstvenih problema.

Pored problema sa žučnom kesom, kila ili hernija takođe mogu da budu izvor nelagodnosti. Hernija se javlja kad se unutrašnji organ, kao što je crevo, izboči kroz slabu tačku u trbušnom zidu. Često se javlja u predelu prepona ili stomaka.

Članak se nastavlja posle reklama

Žučna kesa: Oporavak lakši nego kod klasične operacije

Bol u stomaku ispod desnog rebra, svetao urin ili tamija stolica samo su neki od simptoma koji mogu ukazati da je vaša žučna kesa upaljena, odnosno da u njoj postoji prisustvo kamenca.
Nakon pregleda, lekar može savetovati intervenciju koja podrzumeva laparoskopsko uklanjanje žučne kese. Ova operacija izvodi se kroz tri do četiri mala reza, oporavak pacijenta je mnogo lakši nego kod klasične operacije, a svi rizici su manji. Pacijent istog dana ili dan nakon operacije odlazi kući, a već nekoliko sati posle operacije može da ustaje, pije vodu i jede laganu hranu.

Članak se nastavlja posle reklama

U Acibadem Bel Medic-u promotivni paket za operaciju žučne kese koji iznosi 2.950 EUR i traje do kraja septembra, uključuje preoperativnu pripremu, operaciju i 1 dan postoperativnog boravka u bolnici uz standardne medikamente.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kila: Simptomi variraju od veličine organa

Članak se nastavlja posle reklama

Kile su češća pojava nego što se misli i jako puno pacijenata zanemaruje kilu, trpi bolove i javlja se tek kada je ona daleko teža za rešavanje. Kila nije ništa drugo do prolazak organa iz duplje u kojoj se nalazi, kroz urođen ili stečen otvor. Simptomi kile su različiti i u zavisnosti od veličine i organa koji je u kilnoj kesi, a sama operacija podrazumeva ugradnju mrežice koja se vrši na klasičan način i laparoskopski.

Ingvinalna (preponska) kila nastaje kada tkivo protrudira kroz slabo mesto mišića na trbušnom zidu. Posledično ispupčenje može biti bolno, naročito kada kašljete, prilikom savijanja ili podizanja teških stvari. Ingvinalna hernija, iako nije nužno opasna, ne prolazi sama od sebe i vremenom može dovesti do životno ugrožavajućih posledica.

Članak se nastavlja posle reklama

Promotivni paket za operaciju ingvinalne kile koji iznosi 2.700 EUR i traje do kraja septembra, uključuje preoperativnu pripremu, operaciju i 1 dan postoperativnog boravka u bolnici uz standardne medikamente.

Umbilikalna (pupčana) kila se karakteriše kao izbočenje u području pupka. Na mestu hernije javlja se izbočenje koje se pri ležanju ili pritiskom ruke može vratiti u trbušnu šupljinu, ali i ne mora ako je hernija prirasla ili uklještena. Nekada se u području hernije javljaju bolovi ili osećaj nelagodnosti. Ponekad može biti poremećeno i mokrenje ako se mokraćna bešika nalazi u kilnoj vreći.

Promotivni paket za operaciju ingvinalne kile koji iznosi 2.500 EUR i traje do kraja septembra, uključuje preoperativnu pripremu, operaciju i 1 dan postoperativnog boravka u bolnici uz standardne medikamente.

Članak se nastavlja posle reklama

 

U Acibadem Bel Medic-u operacije obavlja tim iskusnih vrhunskih abdominalnih i opštih hirurga na čelu sa dr Đorđem Bajecom i dr Vojinom Mihailovićem koji primenjuju moderne laparoskopske hiruške tehnike. Sa savremenom opremom i instrumentima za minimalno-invazuvnu i klasičnu hirurgiju, bolnica je opremljena za zbrinjavanje stanja koja zahtevaju hitnu hiruršku intervenciju. Acibadem Bel Medic radi 24 sata svakog dana, vikendom i praznicima, poseduje jedan od najsavremenije opremljenih dijagnostičkih centara u regionu i može zbrinuti pacijente koji su životno ugroženi.

Pacijent u Acibadem Bel Medicu može da uradi kompletnu preoperativnu pripremu, svu potrebnu dijagnostiku, kao i pregled anesteziologa radi odobrenja operacije. Na taj način dobija kompletnu uslugu na jednom mestu, u najkraćem mogućem roku.

Članak se nastavlja posle reklama

Pregled, a zatim i operaciju možete zakazati pozivom na 060 309 1000.

Ukoliko zovete iz inostranstva, možete nas kontaktirati putem vibera ili whatsapp-a na +381 60 309 1070

Članak se nastavlja posle reklama

 

RedakcijaPR Bel Medic