Crna boja više nije tabu: Venčanice u boji žalosti Vere Vang

by | oktobar 19, 2011

Venčanice u boji žalosti predstavljaju tabu čak i za one najavangardnije. Međutim, poznata kreatorka Vera Vang smatra da je došlo vreme promena. Njena poslednja kolekcija obiluje dramatičnim haljinama u gotik stilu, bogato ukrašenim naborima tila i šifona, dok belih modela uopšte nema.
Za svaku majku mladoženje, najveći šok svakako bi bio ako bi se mlada pojavila u crnoj venčanici. Tradicionalno govoreći, ta boja se prilično protivi onome što venčanje predstavlja – radosni čin spajanja dvoje ljudi.

Međutim, jedna od najpoznatijih kreatorki kada su venčanice u pitanju, Vera Vang, odlučila je da crna boja više nije tabu.
U sklopu njene nove kolekcije predstavljene na Nedelji mode posvećenoj venčanjima, u Njujorku, dizajnerka je predstavila nekoliko modela u boji žalosti.
Dramatične haljine u gotik stilu, bogato ukrašene naborima tila i šifona iznenadile su prisutne u publici.

Članak se nastavlja posle reklama

Kreatorka kojoj su za najvažniji dan poverenje poklonile Kim Kardašijan, Viktorija Bekam, Čelzi Klinton i Avril Lavinj, nije za ovu kolekciju spremila nijedan model čisto bele boje.
Vangova je i ranije flertovala sa različitim nijansama sive, boje šampanjca i prljavoroze, ali ovo je prvi put da je na pistu poslala manekenke odevene u potpuno crne haljine.
Ostaje da se vidi da li će vizija jedne od najuticajnijih kreatorki u svetu venčanica biti prihvaćena od strane nevesta.

Članak se nastavlja posle reklama

Valja podsetiti da su bele venčanice postale obavezan deo ceremonije tek od 1840. kada se kraljica Viktorija u upravo jednoj takvoj haljini venčala za princa Alberta.

Tagovi: