DŽONI DEP voli srpski ponos

by| januar 13, 2010

Holivudski glumac Džoni Dep stigao u Drvengrad helikopterom kojim je upravljao Emir Kusturica, a onda otkrio šta ceni i poštuje i kod ljudi iz Srbije.

Boris Tadic i Dzoni Dep

Specijalni gost trećeg međunarodnog filmsko-muzičkog festivala Kustendorf Džoni Dep doputovao je juče u Beograd gde se susreo sa predsednikom Borisom Tadićem. Nakon kraćeg prijema popularni „Pirat sa Kariba“ se pridružio Kusturici u helikopteru na „ostatku putovanja kroz Srbiju“.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kusturicu i Depa su na heliodromu u Drvengradu sačekale brojne televizijske ekipe i desetine novinara, ali su se režiser i glumac ne davajući nikakve izjave uputili ka biblioteci.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kasnije je Dep ipak u ekskluzivnom intervjuu RTS-u otkrio šta mu se dopada u Srbiji.

 

Članak se nastavlja posle reklama

– Dopada mi se vaš duh, taj osećaj ponosa koji imate. Volim vaš ponos, to je nešto što izrazito cenim i poštujem.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kusturica je, kao pravi domaćin, potom pokazao Depu svoju oazu na Mokroj Gori. Najpre su se spustili 12 metara pod zemlju, u bioskop „Prokleta avlija“, na bini su već bili postavljeni instrumenti i moćno ozvučenje. 

 

Članak se nastavlja posle reklama
Dzoni Dep i Emir Kusturica

 

Kusturica je glumcu koji u Francuskoj ima sopstvene plantaže loze pokazao zavidnu kolekciju vina, koja „samo čeka da bude popijena“, pa je raspoloženje bilo „na nivou“, prenose „Večernje novosti“.

 

Članak se nastavlja posle reklama

– Ovo je savršenstvo! Ti ovde imaš baš sve – prokomentarisao je Dep, kada je ugledao novootvoreni vrtić u Drvengradu, a odmah je usledilo pitanje: Gde je studio za snimanje „Panča Vilje?“.

 

Depu ovo nije prvi boravak u Srbiji. Pre više godina Beograd je bio u prilici da uživa u njegovom nastupu sa Partibrejkersima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Treći „Kustendorf“ počinje u sredu, u 15 časova će biti otkrivena statua koja Džonija Depa prikazuje naslonjenog na drvenu banderu, uslediće projekcija digitalizovanih filmova braće Limijer, uz predavanje Tjerija Fremoa, selektora Kanskog festivala.

 

Članak se nastavlja posle reklama

U programu festivala biće prikazana tri filma u kojima je Dep glumio, i to “Edvard makazoruki“ Tima Bartona, Kustiričin “Arizona drim“ i “Doni Brasko“ Majkla Njuela. Tokom festivala biće prikazano 28 filmskih ostvarenja iz 18 zemalja.

 

Tagovi: