Kako da uklopite šešir sa stajlingom!

by | maj 7, 2009

Kreatorka šešira Leonora Vekić na praktičnim primerima savetuje vas kako da adekvatno uklopite šešir sa stajlnigom. Poznate ličnosti neka vam posluže kao inspiracija.

 

sara dzesika parker sesiri

Članak se nastavlja posle reklama

Sara Džesika Parker

Uvek me oduševljava svojim stilom. Nikada nije napravila pogrešan odabir čak ni u najsmelijim kombinacijama. Kod nje je stil apsolutno zaokružen sa posebno odabranim modnim detaljima. Od holivudskuh glumica se i očekuje spoj elegancije i ekstravagantnosti. S. Dž. Parker je više nego dobar primer kako to treba da izgleda.

 

britni spirs sesiri

Članak se nastavlja posle reklama

 

Britni Spirs

Ovaj stil me poseća na ulogu Marlene Ditrih u filmu „Plavi anđeo“ i vrlo prepoznatljivu njenu fotografiju sa cilindrom. Od tada je to vrlo često korišćena kombinacija muškog stila i ženske seksualnosti i uvek deluje. U svakom slučaju drago mi je da me je nova kampanja Britni Spirs podsetila i navela da ražmišljam o Marleni Ditrih.

Članak se nastavlja posle reklama

 

lejdi dajana sesiri

Članak se nastavlja posle reklama

Lejdi Di

Klasično, stilski dobro uklopljeno i prikladno. Stil Lejdi Di je bio osveženje u odnosu na pastelne kostime i blejzere tako omiljene u kraljevskom protokolu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

lepota i zdravlje kraljica sesiri

Kraljica Elizabeta II

Ne zaboravimo da kruna ne može uvek da se nosi i da šeširi Kraljice Elizabete po kojima ćemo je uvek pamtiti su najbolji proklamatori njene dostojanstvenosti ali i duhovitosti. U ovoj kombinaciji imamo dominantnu jaku boju samim tim kroj kaputa je vrlo sveden a šešir je jednostavnije forme sa ukrasom od istog materijala. Broš je u dobroj vezi sa stilizovanim „cvetom“ na šeširu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

lepota i zdravlje nikol sesiri

 

Nikol Šerzinger

Fedora šešir nikada nije izašao iz mode kako kod muškaraca tako i žena. Ove sezone je opet u prvom planu. S obzirom je ovo krajnje obična kombinacija za „odlazak do prodavnice“ sa šeširom nije više tako obična. „Opuštena“ odevna kombinacija i klasični muški šešir malog oboda su dobar primer izbora za „svaki dan“.

Članak se nastavlja posle reklama

 

lepota i zdravlje isidora bjelica sesiri

 

Članak se nastavlja posle reklama
Isidora Bjelica

Šare sa haljine kao da izlaže izvan svog okvira i kulminiraju sa šeširom. Atraktivna kombinacija kod koje mi jedino smeta nakit koji jeste diskretan ali ovakva kombinacija ne sme da ima ni mogućnost diskretno pogrešnog. Ovo je razigrani linearni crtež čijoj ravnoteži doprinosi geometrijski nakit, ili akcenat tipa „pismo tašne“ u crvenoj ili drugoj boji.


lepota i zdravlje kolin farel sesiri

Kolin Farel

Vrlo trendi i ide uz njegovu ličnost. Iskreno, ova kombinacija bi uvek mogla da bude moderna i da na sebe skrene pažnju oba pola.


lepota i zdravlje dzeki kenedi sesiri

Džeki Kenedi

Evropski šik u Americi. U duhu samog vremena Džeki je svojim stilom zračila optimizam. Zanimljivo je da šešir koji nosi negde između toke (damska elegancija) i berete (popularna kapa kod svih slojeva) i to u beloj boji dajući notu čednosti i savršenosti. Verujem da je prva dama Amerike apsolutno znala na najbolji način kako da kroz svoj stil prenese poruku i utiče ne samo na modne promene već i kako da nju i njenu porodicu javnost zavoli.

 

Tekst: Jelena Karakaš

Tagovi: