Lepe žene škode MUŠKOM zdravlju

by | maj 4, 2010

Svaki boravak duži od pet minuta u društvu lepe žene, može biti štetan po zdravlje muškaraca, otkriva najnovije istraživanje Univerziteta Valensija, prenosi „Telegraf“.

lepe zene

U ispitivanju je učestvovalo 84 studenta od kojih je traženo da u sobi, u društvu dve nepoznate osobe, muškarca i privlačne devojke, reše Sudoku slagalicu.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada bi ženska osoba napustila sobu, nivo stresa kod dobrovoljaca ne bi se povećavao. Međutim, drugačiji efekat bi proizvelo muškarčevo napuštanje prostorije, što bi dovelo do povećanja stresa.

– Dok neki muškarci izbegavaju privlačne žene verujući da su izvan njihove kategorije, većina pokazuje zainteresovanost i smatraju da postoji mogućnost udvaranja, na šta reaguju i njihovi hormoni. Ovo istraživanje pokazalo je da se nivo kortizona kod muškaraca uvećava nakon petominutnog boravka u društvu mlade, lepe žene – zaključak je ovog istraživanja.

Kortizol ima pozitivno dejstvo u malim dozama i poboljšava raspoloženje. Ipak, hronično uvećanje nivoa ovog hormona može da dovede do povećanja pritiska, dijabetesa ili impotencije.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: