Ljuta pilula za MRŠAVLJENJE dok sedite

by | decembar 30, 2009

ljute paprikeLjuta paprika je odavno poznata kao jako dobar pokretač metabolizma pa je bilo pitanje vremena kad će se pojaviti u obliku pilule za mršavljenje.

Nedavno je puštena u masovnu prodaju pilula čiji tvorci tvrde da može da topi kalorije dok sedite za stolom ili ležite u krevetu. Radi se o „Capsiplexu“, piluli koja je napravljena od ljutih papričica i kapsikuma, a koriste je i poznati poput Dženifer Lopez, Britni Spirs i Bred Pita.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Navodno jedna pilula „istopi“ kalorija koliko biste ih utrošili tokom 80-minutne šetnje ili 25-minutnog laganog trčanja. Testiranja su obavljena na Fakultetu Oklahoma; pokazalo se da odrasli koji koriste „Capsiplex“ troše oko 278 kalorija više (i to pre, tokom i posle runde vežbanja) od onih kojima je dat placebo.

 

Stručnjaci su uspeli da reše problem kapsikuma koji je veoma ljuta supstanca i koja izaziva jaku iritaciju ako se pojede u velikim količinama. Naučnici već decenijama znaju za sposobnosti koje ima čili paprika – naročito kad se radi o mršavljenju. Ipak, problem je bio u konzumaciji većih količina.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Srećom, naučnici su smislili poseban omotač koji sprečava sastojke iz paprika da iziritiraju želudac i creva. Navodno se radi o zdravom i sigurnom sredstvu za mršavljenje. Mesečni paket pilula (jedna za svaki dan) košta oko 30 funti. Stručnjaci tvrde da je „Capsiplex“ rezultat višegodišnjih istraživanja koja su pokazala da kakpiskum i ljute papričice imaju povoljan uticaj na mršavljenje. Pilule se već koriste u SAD-u od strane fitnes stručnjaka i trenera koji vrlo dobro znaju da kapsikum i ljuta paprika ubrzavaju metabolizam, što u prevodu znači da ljudi brže mršave.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: