Muškarci se za izlazak lickaju DUŽE od žena

by | mart 21, 2010

muskarci i doterivanjeMožda će ovo mnoge iznenaditi, ali čini se kako muškarci ispred ogledala provode više vremena od žena spremajući se za izlazak.

Naime, najnovije istraživanje sprovedeno u Britaniji pokazalo je da muškarci spremajući se za izlazak ispred ogledala u proseku dnevno provedu 83 minuta, dok žene na to utroše 79 minuta.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Muškarci se fokusiraju na uređivanje koje uključuje čišćenje, toniranje i hidratiziranje kože, brijanje, stajling i odabir odeće, dok žene 79 minuta utroše na šminkanje, frizuru i odabir odeće za izlazak.

 

Istraživanje je sprovedeno na 3000 Britanaca, a pokazalo je i kako muškarci na kozmetičke proizvode troše samo 19 penija manje od žena, pa tako mesečno potroše 25,22 funte, što je godišnje iznosi 302,64 funte.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Muškarci ujutro ispod tuša u proseku provedu 23 minuta, minut više od žena, a troše i minut više na čišćenje, toniranje i hidratiziranje kože lica.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Jedan od trojice muškarca izjavio je kako ne vidi zašto se on ne bi lickao pred ogledalom jednako dugo kao i žena.

Članak se nastavlja posle reklama

 

– Ovih dana svi cene muškarca koji se brine o svom izgledu i lepo miriše – izjavio je Sajmon Komins, inicijator pokretanja ankete.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: