U znaku čokolade

by | oktobar 19, 2011

Na prvom Međunarodnom sajmu čokolade u Ženevi, više od 2.000 posetilaca uživalo je u degustaciji najrazličitijih vrsta ovog nadaleko čuvenog švajcarskog proizvoda. Ukus, maštovitost, ali i veština izrade čokoladnih poslastica, posebno su nagrađivani.

Švajcarska je nadaleko poznata po čokoladi, ali je po prvi put organizovala međunarodni sajam ovog možda najpoznatijeg proizvoda.
U Ženevi je više od 2.000 posetilaca degustiralo različite vrste proizvoda 24 predstavnika čokoladne industrije.
„Sajam je otvoren zbog proizvođača čokolade. Hteli smo da oni pokažu svoje veštine i maštu posetiocima", rekli su organizatori.
Ocenjuje se ukus, maštovitost u izradi, ali i veština izrade čokoladnih poslastica.
Titula najboljeg čokoposlastičara obezbediće šampionu i mnogobrojne benificije u predstavljanju novog proizvoda tog proizvođača.
Čokolada ima dokazano dejstvo antidepresiva. Prema istraživanjima, gorka čokolada, koja sadrži velike količine flavanola, znatno smanjuje nivo hormona stresa u organizmu.
Naučnici tvrde da se najbolji zaštitni efekat postiže konzumiranjem 6,5 grama crne čokolade dnevno. Sve količine preko preporučene neutrališu zaštitni efekat.

 

Tagovi: