Da li su emotivne svađe zdrave za vezu?

by | 9 februara, 2019

Svađa u vezi, nije nužno znak da je vaš odnos u krizi. Psiholozi tvrde da je konflikt u određenim situacijama itekako zdrav i da pokazuje na koji je način emotivnim partnerima do veze stalo. Zapravo, kada imate produktivnu svađu, nakon koje svako uvidi svoje greške i počne raditi na sebi, vi i vaš partner postaćete intimniji i imaćete više poverenja jedno u drugo. 

Postoji svega nekoliko situacija u kojima svađa zaista nije zdrava:

1. Neargumentovana svađa

Bezrazložne međusobne kritike i oštre zamerke na partnerov račun nikada nisu dobre za vaš odnos, ako nemate argumente na koje biste se pozvali. Ako nekome od vas dvoje jednostavno nije dan, dovoljno je da to kažete partneru kako bi na vreme obratio pažnju na ponašanje i tako sprečio eventualnu, burnu svađu.

2. Sukob zbog situacija koje su se dogodile u prošlosti

Zdrav konflikt fokusira se na trenutne probleme, dok za probleme koje ste u prošlosti ostavili iza sebe nema mesta. Isto se odnosi i na svađe oko stvari koje se konstantno ponavljaju. Svađe koje vas frustriraju definitivno nisu zdrave i ukazuju da imate određeni problem u vezi.

3. Na početku veze

Ako se na samom početku, dok ste još veoma zaljubljeni, često svađate, to nije dobar znak. Pa ipak, to ne znači da vaša veza nema budućnost, sve što vam je potrebno je ozbiljan, zreo razgovor u kome ćete oboje izneti svoja očekivanja.

Ako su svađe, koje za vašu vezu nisu dobre izostale, ali su one konstruktivne ipak tu i primetili ste da su dobar način za rešavanje problema, nemate razloga za brigu. Uostalom pomirenje nakon svađe je najlepše!

Pročitajte i…Da li ste u vezi sa alfa muškarcem?

Foto: @wandrer_soul_

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Tagovi:

top