SMS: Send ili Delete

by | 20 aprila, 2009

Za sve su krivi mobilni telefoni! Super su to gadžeti, možda najveći izum prošlog veka, ali njihova upotreba unela je zbrku u ionako komplikovane muško-ženske odnose. Ove spravice omogućavaju nam da uradimo milion stvari koje su bile apsolutno nezamislive pre samo desetak godina. Slanje poruka, na primer… SMS-om se može ćaskati, najaviti poseta ili kašnjenje na sastanak, izjaviti ljubav, pozvati na seks, čak i raskinuti veza.

 

Poruke putem mobilnog telefona šalju se muškarcima (sadašnjim, bivšim, potencijalnim) – i to je veština koju su žene savremenog doba razvile u pravu umetnost. Devojke, supruge i ljubavnice naprosto bombarduju SMS-ovima svoje muškarce gde god da se nađu. Neke poruke su prijatne sadržine, neke su duhovite, a neke, pak, prilično bizarne ili nerazumljive. Ako se šalju bivšem, često su odraz besa i povređenosti dok im je zajednički imenilac – izazivanje reakcije! Ali, kakve? Da li će on biti šokiran? Da li će, jednostavno, izbrisati poruku? Hoćete li uspeti da ga ubedite da je napravio grešku što vas nikada više nije pozvao? Ah, nije lako sa muškarcima!

 

smsVI STE PATETIČNI
„Nadam se da možemo da budemo prijatelji!“
On će biti: Ravnodušan
Poruka tipa: „Nadam se da možemo da budemo prijatelji“, sasvim je lep gest, ali većina muškaraca neće shvatiti njen smisao. Ne radi se o tome da muškarci i žene (baš kao u filmu „Kada je Hari sreo Sali“) ne mogu da budu prijatelji jer se seks uvek ispreči (mogu, mogu!). Stvar je u tome što je većini muškaraca teško da se druže (osobito sa bivšim devojkama). Oni ne mogu da zamisle šta biste vi to mogli da radite ili o čemu da pričate. Ako ništa drugo, on ne želi da mu pričate o svom novom dečku! S druge strane, vi niste ludi za fudbalom ili kladionicama… pa baš ni za njegovom sadašnjom devojkom. U slučaju da se radi o potencijalnom partneru koji ima novu damu u svom životu, on će analizirati sve opcije: jedna može da se nazove „Zbog čega viđam svoju bivšu devojku“, a druga „Lak i bezbrižan život“. U 99,9% slučajeva odabraće ovu drugu opciju.

 

VI STE LJUTI
„Ne mogu da verujem da sam pala na tvoje laži!“
On će biti: Pun sebe
Ukoliko ste raskinuli on će likovati ili će mu (ako je fin momak) biti neprijatno. Uzvraćanje udarca onom ko vas je na bilo koji način povredio svakako pruža satisfakciju, ali slanje „angažovanih“ SMS-ova spada u opasne igre. Ukoliko je on drski lažljivac, i ne baš moralna osoba, vaše kritike će ga samo nasmejati. Štaviše, velike su šanse da se svojim prijateljima „pohvali“ porukama koje dobija od vas. Zbog toga lako možete da postanete predmet opšteg ismevanja. Dakle, nemojte da mu priuštite ovo zadovoljstvo. Ironično, jedina vrsta muškaraca koje bi mogla da uznemiri ovakva poruka jeste fini, plemeniti i romantični momak. U tom slučaju, vaš SMS će slomiti njegovo srce. A vi to ne želite? Ovo je stvarno opasna igra!

 

 

VI STE SUROVO INFORMATIVNI
„Sinoć sam upoznala nekog!“
On će biti: Ljubomoran
Ako kažete muškarcu da ste upoznali nekog zanimljivog, sasvim je izvesno da će osetiti ljubomoru, što je, ukoliko vas je nečim povredio, kompenzacija za vaš bol. No, ako vas nije ničim povredio, a vi ga sekirate zbog tamo nekog tipa, e to je već surovo! Treća mogućnost je da ste raskinuli, a on je krivac za raskid vaše veze, ova poruka će ga naterati da dobro razmisli da li je napravio grešku… Da li je bio grub, sebičan, neosetljiv? Zapravo, ovo je poruka koja vam ga može vratiti (pod pretpostavkom da to želite) – naročito ako ga zatekne u izgužvanoj trenerci, neobrijanog, dok sasvim sam pilji u TV ekran.


VI STE NONŠALANTNI
„Ćao! Samo sam htela da vidim kako si“
On će biti: Zbunjen
Sporadični pozivi i poruke jesu još jedan način da pomutite pamet svakog muškarca. Poruka je krajnje „neljubavnička“, krajnje neočekivana i može da znači apsolutno sve i ništa. Ako ga zatekne na poslu, provešće bar sat vremena razmišljajući o tome šta ste zapravo želeli da kažete, što će se sigurno odraziti na njegovu koncentraciju i efikasnost u radu. Ukoliko poruku primi kod kuće, sedeće nepomično pokušavajući da dekodira značenje i pročita je „između redova“. Naravno, muški mozak je ono što svi kažu da jeste – krajnje jednostavan i „direktan“! Dakle, ako primi ovakvu poruku usred noći, protumačiće je kao poziv u pomoć (čitaj: u krevet!). Upravo zbog toga, ako baš osetite neizdržljiv poriv da muškarcu pošaljete ovakav SMS, najbolje je da budete udaljeni od njega bar 100 km, jer će, u suprotnom, još iste večeri zakucati na vaša vrata! Naravno, ako to i želite, to ćete i dobiti.

 

VI STE RADOZNALI
„Čujem da ste pobedili! Slavite?“
On će biti: Zbunjen (da, opet!)
Da li je poruka u vezi sa njegovim omiljenim fudbalskim klubom zaista način da negujete prijateljski odnos sa muškarcem ili ne? Njegova reakcija zavisiće od interesovanja koje ste ranije pokazali za njegov tim. Ako ste „vrteli očima“ već pri prvom spomenu reči „fudbal“, biće iznenađen i zbunjen vašim iznenadnim zanimanjem za njegov hobi. Ko zna, možda će čak postati sumnjičav i pomisliti da ga pripremate za neku lošu vest (trudni ste, izlazite sa njegovim najboljim prijateljem). S druge strane, ako ste oduvek pokazivali interesovanje za njegov omiljeni fudbalski klub, biće mu drago što ste se javili. Doduše, ako mu pošaljete SMS odmah nakon pobedničkog meča, nemojte očekivati da će mu pokloniti mnogo pažnje. Posete kafiću nakon utakmice, u društvu prijatelja i vatrenih navijača vrlo su muška stvar i teško da bi ijedna žena mogla da zakorači u taj svet. Ma, u takvoj euforiji, on će već za pola sata zaboraviti da ste mu uopšte poslali poruku!

 

VI STE PROVOKATIVNI
„Ćao, Stefane! Vidimo se u podne!“ Pet minuta kasnije sledi poruka: „Ups! Izvini, Dragane. Greškom sam ti poslala poruku. Inače, kako si?“
On će biti: Zaintrigiran
„Ups!“ Ovakav SMS je iz iste kategorije kao i „povremene“ poruke, samo još provokativniji. Prvo će morati da otkrije zbog čega mu tako iznenada zakazujete randes, a već će se za pet minuta zapitati da li je uopšte bila njemu namenjena. Doduše, verovatno će potrošiti čitava tri minuta na rešavanje ove druge dileme jer će poverovati da je u pitanju bila greška. Mislim, koji „mentol“ ne bi mogao da shvati da „Stefan“ nije isto što i „Dragan“? Ali, boleće ga… Sigurno!

 

VI STE „RASEJANI“
„Da li sam ostavila ogrlicu u tvom stanu?“
On će biti: Zbunjen (opet, opet!)
Dakle, ovo pitanje koje žena upućuje muškarcu sa kojim je nekoliko dana ranije provela strasnu noć (veza je „labava“), spada u prijatne i poželjne poruke. Naravno, muški mozak ne registruje nijedan zaboravljeni odevni predmet. On će vašu poruku protumačiti kao izgovor za ponovni susret. Štaviše, pročitaće je kao: „Hej macane! Provela sam super noć sa tobom. Dolazim kod tebe da to ponovimo!“. Poruka ovakve sadržine tipu sa kojim ste u prolaznoj vezi uvek garantuje pozitivnu reakciju… i izaziva zapanjen izraz na njegovom licu kada shvati da ste u njegovom stanu zaista zaboravili džemper/ ogrlicu/neseser…


VI STE SPREMNI DA UDARATE NISKO
„Svaki put sam odglumila!“
On će biti: Van sebe od besa
Ova poruka nedvosmisleno predstavlja atak na ono u čemu su muškarci najslabiji, a umišljaju da su najjači – njihovo umeće u krevetu. Ako muškarcu sa kojim ste proveli nekoliko meseci kažete da je loš u krevetu i da ste odglumili orgazam svaki put kada ste bili sa njim, on će pomisliti da ste kučka (izvinjavamo se na izrazu!) koja besni zbog ko zna čega. Naravno, niko ne može da vam zabrani da ubacite ponekog crva sumnje u njegovu glavu, ali, generalno, efekat je slab jer će on ignorisati vaše optužbe. Osim ako nije bio u pitanju seks za jednu noć. U tom slučaju, biće zabrinut oko sat vremena, a onda će izbrisati i zaboraviti vašu poruku.

 

VI STE „BRIŽNI“
„Videla sam se sa Goranom. Nadam se da si dobro.“
On će biti: Prestrašen
Ako je muškarac ljubomoran već pri samoj pomisli da se njegova partnerka ili potencijalna, viđa sa njegovim drugom, još više će ga uznemiriti opasnost koja proističe iz toga što se ona (u pozadini se čuje dramatična muzika iz nekog horor filma) viđa sa jednim od njihovih zajedničkih prijatelja.Zapravo, nije potrebno ni da flertujete sa njegovim drugarom da biste izazvali takav horor u njegovoj glavi. Dovoljno je samo da spomenete da ste videli Gorana, pa da on „proključa“. On će verovatno početi da se pita da li je i ranije postojala „hemija“ između vas i Gorana… Da li ste se možda tajno viđali? Čestitamo! Sasvim je moguće da će ova konfuzija dovesti do toga da on izgubi poverenje u ženski rod. Ako vas je nečim jako povredio, izvršili ste efikasnu naplatu emotivnih dugova.

Tagovi: