Veza na daljinu: Da li ju je zaista moguće održati?

by | 24 novembra, 2022
veza na daljinu

Veza na daljinu danas je mnogo učestalija, ali i lakše održivija. Ili možda živimo u zabludi? 

U 21. veku, imamo širok spektar alata koji nam pomažu da komuniciramo sa ljudima bilo gde u svetu. I to ne samo na prijateljski, već i romantičan način. Možemo da uradimo mnogo toga što našim precima nije bilo dostupno. Uključujući i sastanke na daljinu. Međutim, da bi veze na daljinu bile ugodne za oboje, vredi se pridržavati brojnih pravila.

Veza na daljinu- kako je održavati?

Potrudite se da unapredite svoju vezu

Važno je zapamtiti da za ljubavni par distanca samo tehnički prilagođava vezu, ne bi trebalo da bude faktor koji umanjuje njihov kvalitet. Moraju se uložiti napori da se priroda odnosa zadrži na istom nivou. Ali, uzgred, parovi koji nisu udaljeni jedni od drugih takođe treba da brinu o održavanju kvaliteta svoje komunikacije.

Ne komplikujte

Postoje parovi koji žive zajedno, ali komuniciraju dva puta dnevno po deset minuta. Takođe postoje čak i brakovi u kojima se oba partnera, koji žive u različitim gradovima, zaista vole i stalno podržavaju, komunicirajući veći deo dana. A ko se od njih onda sastaje na daljinu, teško je pitanje.

Jedno od najvažnijih veza na daljinu – pokušajte da kvantitativnu komponentu vaše komunikacije održite na istom nivou.

Ako ste navikli da pričate dugo uveče, nastavite da radite ovo, ali telefonom. Ako ste često razgovarali na porodičnoj večeri, organizujte zajednički večernji obrok koristeći Skipe ili Zoom video pozive.

Na ovaj način možete čak i da kuvate „zajedno“. Važno je da ne smanjite sate komunikacije nakon prelaska na daljinu – ako ste ranije komunicirali punih pet sati dnevno, a nakon putovanja jedva komunicirate pozivima dvadeset minuta, onda je malo verovatno da će ovo imati pozitivan efekat na tvoju vezu. Ali u isto vreme, zajedno odlučite koji sati su nezgodni za komunikaciju. Ne uznemiravajte partnera tokom posla ili spavanja.

Treba očuvati i kvalitativnu komponentu odnosa

Obilje savremenih sredstava komunikacije u velikoj meri pojednostavljuje interakciju na daljinu – iskoristite sve mogućnosti komunikacije da razgovor bude što potpuniji: telefonski pozivi, skajp razgovori, audio poruke, fotografije i snimljeni video zapisi. Raznolikost vam neće dozvoliti da vam dosadi i da vaš odnos bude na istom nivou.

Veza na daljinu i prevara

Ako ste zainteresovani za nekog drugog, onda je najverovatnije vašoj prethodnoj vezi došao kraj, imajte hrabrosti da to priznate i prekinete. Ako vas je partner prevario, onda najverovatnije to znači i kraj vaše interakcije kao para. Bez obzira koliko je bolno, najverovatnije, ovaj odnos treba završiti, praveći prostor za nešto novo i lepo.

Unapred razgovarajte o tome kako ćete rešiti pitanje intimne komunikacije

Hoće li to biti iznuđeni međusobni celibat, ili možda možete da prenesete svoju vezu na virtuelni nivo pomoću skajpa ili telefona? Ponekad čak dodaje začin u vezi, omogućava vam da isprobate nešto što ranije nije bilo u vašem paru: iskrene telefonske razgovore ili slobodni plesovi na videu. Ili ćete možda izabrati opciju nesputane korespondencije u mesindžeru? Ili koristite seks igračke na daljinsko upravljanje ?

Dogovorite se kako ćete održavati vatru strasti u svom paru, bez toga može da se ugasi. Ali uvek zapamtite sajber bezbednost i oprez. Možda, ako se odlučite za diskutabilne fotografije ili video zapise, onda bi trebalo da pošaljete one medijske materijale u kojima vas je nemoguće identifikovati.⠀

Sva pravila sekstinga + 10 zavodljivih poruka koje sigurno deluju

Veza na daljinu- živa komunikacija uvek pobeđuje virtuelnu

Zato, kad god je to moguće, treba da se nađete. Jedan sastanak vredi više od mnogih poruka. Ako živite predaleko, onda je najbolji izbor neki treći grad na sredini puta. Da biste oboje stekli utisak da je vaš doprinos vezi isti, psihološki je lakše.

Jer ako jedna osoba stalno putuje do druge, onda kod prvog može da se stekne neprijatan utisak da se radi o osobi koja se koristi u ovim odnosima. Da ne pominjemo činjenicu da je često fizički teško leteti ili putovati nekoliko hiljada kilometara, umor vas demotiviše da nastavite komunikaciju.

Nemojte biti ljubomorni niti činiti svog partnera ljubomornim

Ponekad se čini da su veze na daljinu postale veoma dosadne i postoji želja da ih začinite. Nemojte to raditi, jer nećete postići svoj cilj. Malo je verovatno da će vaš partner, koji je postao ljubomoran, biti ispunjen utiskom da ste popularna, poželjna žena koju morate voleti i negovati ceo život. Umesto toga, on će pasti u očaj, a posledice toga su nepredvidive.

Zbog toga je bolje napraviti oštrinu na druge načine. Takođe, nemojte biti ljubomorni na vas, samo zato što je besmisleno. I dalje nećete moći da kontrolišete vernost svog partnera, a svojim sumnjama samo ćete uništiti poverenje u vaš par. Ako stvarno sumnjate u neverstvo druge polovine, onda ima smisla da ga dovedete do iskrenog razgovora i donesete odluku na osnovu rezultata razgovora.

Udaljenost nije prepreka!⠀

Sada zaljubljeni par ima sve prilike da se sretne na daljinu, a ti odnosi ne mogu biti ništa manje uzbudljivi od onih nama poznatijih, što podrazumeva svakodnevne lične kontakte. Za istinski jaku vezu, udaljenost ne može biti ozbiljna prepreka. Volite se i blizu i daleko!

Lepota i zdravljeAntonio_Diaz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images