Jedna karakteristika je presudna kako bi neko poželeo ozbiljnu i dugu vezu sa vama!

by | 14 decembra, 2016

Da li ste ikada razmišljali koja osobina vas najviše privlači kod suprotnog pola? Ok, znamo da nikada nije reč samo o jednom faktoru, ali mora da postoji nešto što je presudno više od ičeg drugog. Istraživači tvrde da postoji takva karakteristika i da je prilično univerzalna, bar kod većine ljudi!

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Da li je to smisao za humor? Možda seksualna privlačnost? Zajednički interesi ili isti pogledi na život? Možda donekle finansijska korist? Ili jednostavno neodoljiva hemija? Kako kaže poslednje istraživanje, baš ništa od navedenog!

Naime, ovo ispitivanje obuhvatilo je čak 400 hiljada single ljudi, a došlo je do sledećeg rezultata – čak 82 odsto žena i 70 procenata muškaraca smatra da je ljubaznost osobina koja nas najviše „kupuje“ kada je u pitanju dugoročni odnos sa nekim.

 

Pročitajte i… Da li ste u začaranom odnosu koji vam krade dušu i energiju?

Kliknite na sledeću stranicu… 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Tako se ispostavilo da je ljubaznost na spisku poželjnih osobina zasenila čak i seks, materijalni status, fizički izgled, intelekt… Istraživači tvrde da upravo u ljubaznosti leži ključ sreće i opstanka svakog zdravog odnosa.

Poštovanje i uvažavanje partnerove ljubaznosti prema okolini jeste ono što čini da se osećamo sigurno u odnosu i što nas podstiče da mu više verujemo.

„Ako ste sa ljubaznim partnerom, ne znači da se nikada nećete svađati ili biti ljuti na njega. To znači da možete da verujete da ste na sigurnom „mestu“ na kom partner neće koristiti niske udarce i govoriti stvari od kojih je veoma teško oporaviti se“, konačan je zaključak stručnjaka.

Pročitajte i… Muškarci su otkrili da ovih 9 neseksepilnih stvari zapravo ženu čine neverovatno atraktivnom


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

Jedno reagovanje na “Jedna karakteristika je presudna kako bi neko poželeo ozbiljnu i dugu vezu sa vama!”

  1. Vesna V kaže:

    Ljubaznost je jako lepa osobina i jako bitna.Ukoliko je nema steta.A mnogo ispred nekih osobina je baš ona.I jako cenjena.Divno je biti ljubazan ali i uživati u nečijoj ljubaznosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.