Sedam stvari koje ne treba da radite pre i posle seksa

by | 21 decembra, 2015

Koliko god da ste iskusni i ne stidite se da kažete šta želite, neke početničke greške dešavaju se svim ljubavnicima s vremena na vreme i to najčešće pre ili posle seksa.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ne dozvolite da vam ove stvari pokvare iskustvo u spavaćoj sobi.

1. Ne trčite pravo iz sobe u kupatilo
Možda ste čuli kako treba odmah posle seksa da piškite kako biste izbegli bilo kakvu urinarnu infekciju. Ali slobodno ostanite malo i mazite se sa partnerom, osim naravno, ako vam se strašno ne ide u toalet.

Pročitajte i… Ovi seksualni problemi otkrivaju da vam je potrebna stručna pomoć

2. Ne iskapljujte flašu vina
Dok čaša vina može da vas oraspoloži kako treba, previše alkohola će izazvati nezadovoljstvo. Jedno istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Misuri, otkrilo je da je 11 odsto ljudi koji su pili alkohol imalo problem da doživi orgazam. U poređenju sa trezvenjacima, muškarcima koji su pili trebalo je više vremena da bi ejakulirali, dok je ženama bila potrebna jača stimulacija da bi se uzbudile. Razlog: Alkohol sputava delove vašeg nervnog sistema koji su važni za uzbuđenje i orgazam.

3. Izbegavajte (ili ipak ne) ovu pozu
Podizanje karlice posle seksa može da poveća šanse za začeće. U ovoj pozi sperma može direktno da otputuje u grlić materice. Hteli da zatrudnite ili ne, povedite računa o tome u kom položaju ležite posle seksa.

Šta bi još trebalo da izbegavate pre i posle seksa pročitajte na narednoj strani… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Pošaljite ga pod tuš pre seksa
Bakterije koje izazivaju infekciju urinarnog trakta i skupljaju se ispod kožice muškog polnog organa mogu da se prenesu tokom seksa. Ako se stidite da kažete to partneru, a avanturističkog ste duha, možete da probate da rešite problem oralnim seksom (ili ipak nemojte, bljak).

5. Ne prejedajte se
Dosta zdravog povrća, mahunarke sa čitavim zrnom, mogu da vam stvore gasove za vreme seksa, kaže Šeril Iglesija, ginekolog iz Vašingtona. Da biste izbegli neprijatne situacije, iskulirajte ovu i sličnu hranu bogatu vlaknima sat ili dva pre seksa. Umesto toga, gricnite malo čokolade. Ona će podići nivo serotonina, hormona zaduženog za sreću.

Pročitajte i… Koliko ste iskusni: Da li ste isprobali ove vrste seksa?

6. Ne vraćajte seksualne igračke u fioku ako ih niste temeljno očistili
Bez pravog higijenskog tretmana, na njima bi mogli da se zapate neki zarazni mikroorganizmi. Najsigurnije je da koristite antibakterijski sprej.

7. Ne koristite lubrikant sa mentolom
Ženama koje su u menopauzi tkivo vagine se proređuje što dovodi do pojačane osetljivosti, tvrdi Iglesija. Stimulišući lubrikanti koji u sebi sadrže mentol mogu da im izazovu jako iritantan osećaj. Naročito ženama koje su u periodu “oko menopauze”, Iglesija preporučuje lubrikante na bazi vode, bez mentola da bi se izbegle sve neprijatne situacije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.