Dodela Gremija: BIJONSE dobila najviše nagrada

by | februar 2, 2010

Ovogodišnju dodelu nagrade „Grammy“ obeležile su žene svojim spektakularnim nastupima i brojem osvojenih nagrada te odavanje počasti preminulom Majklu Džeksonu, čiju su nagradu za životno delo preuzela njegova deca.


Članak se nastavlja posle reklama

Dominacija dama
Senzacionalne nastupe imale su Bijonse, Pink (koja se poput cirkuske akrobatkinje spuštala niz platno) i Lejdi Gaga koja je izvela impresivan duet s Eltonom Džonom tokom koga su oboje svirali na klaviru, jedno nasuprot drugog. Mnogi su očekivali blještavi, plesni nastup ovog živopisnog dvojca, ali izvedba na klaviru bila je iznenađujuće dobra. Ipak, solo nastup Lejdi Gage bio je u njenom stilu. Obučena u ekstravagantni, blještavi, zeleni kostim, pevačica je izvela svoj hit „Poker Face“ s pomno razrađenom plesnom tačkom i koristeći pirotehniku.

 

Bijons na dodeli Gremija

Članak se nastavlja posle reklama

Lejdi Gaga na dodeli Gremija


Članak se nastavlja posle reklama

Bijonse pobednica večeri
Pobednica večeri je Bijonse koja se kući vraća sa šest zlatnih gramofona. Pobedila je Lejdi Gagu u kategoriji pesme godine, sa svojom „Single Ladies (Put a Ring on It)“. Uz to je dobila nagrade za najbolju žensku pop izvedbu, najbolju R&B pesmu, žensku R&B izvedbu, tradicionalnu R&B vokalnu izvedbu te najbolji savremeni R&B album. Njen nastup nije nimalo zaostajao za blještavilom ostalih izvođača. Oskudno obučena, nastupila je s brojnim plesačima obučenim u futurističke uniforme, a u jednom se trenutku jednom rukom uhvatila za međunožje, u stilu Majkla Džeksona, izvodeći mešavinu svojih hitova da bi na kraju završila pesmom Alanis Moriset „You Oughta Know“.

Članak se nastavlja posle reklama

Kontri je ponovo u modi
Još jedna mlada žena obeležila je 52. dodelu nagrade Grammy, a reč je o mladoj kontri muzičarki Tejlor Swift čiji je talent i nagli uspeh na muzičkoj sceni nagrađen sa četiri Gremija, uključujući i onaj za album godine koji je dobila za svoj „Fearless“. „Nadam se da znate koliko mi ovo znači, i svim mojim producentima, što mogu ovo odneti nazad u Nešvil. Ovo je priča koju ćemo neprestano prepričavati kad budemo imali 80 godina. Da smo, u 2010. osvojili nagradu za album godine“, rekla je prilično dirnuta mlada pevačica.

Članak se nastavlja posle reklama

Rijana na dodeli Gremija

Tejlor Svift

Članak se nastavlja posle reklama

pink

 

Lejdi Gaga osvojila Gremije u „manje prestižnim“ kategorijama
Razočaranje večeri bila je Ledi Gaga za koju su neki još pre dodele rekli kako je njen veliki uspeh došao prekasno da bi bio dostojno nagrađen na ovogodišnjim Gremijima. Međutim, njen neuspeh se tek uslovno može nazvati tako s obzirom na to da je osvojila dva zlatna gramofona, u „manje prestižnim“ kategorijama za najbolji dens video i najbolji elektronski/dens album. Kontroverznu pevačicu to nije omelo da spektakularnim nastupima potvrdi titulu zvezde večeri koju je nadmašilo jedino 3D emitovanje filma Majkla Džeksona popraćeno nastupom petero izvođača.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Majkl Džekson na 3D filmu
Trenutak koji su svi čekali nastupio je kad je na velikom ekranu pušten video „Earth Song“, a svi su u publici stavili 3D naočare na oči. Mnogi smatraju da je puštanje filma bilo potpuno promašeno, jer je izgledalo poput loše reklame za DVD Majkla Džeksona „This Is It“, a izvođači koju su pevali uz video, Selin Dion, Dženifer Hadson, Smoki Robinson, Keri Andervud i Ašer pokušali su da poprave utisak, ali neuspešno. Čak ni kada su na pozornicu stupila deca pokojnog kralja popa kako bi primila njegovu nagradu za životno delo, nije bilo euforije. „Ponosni smo što možemo preuzeti nagradu u ime našeg oca“, rekao je Prins Majkl kome je drhtao glas dok je izgovarao napamet naučen govor. „Tata je trebalo da bude ovde i nastupa, jer nije mogao nastupiti prošle godine, volimo te tata“, rekla je kratko kći pokojnog kralja popa.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Bravo.rs

Tagovi: