Kolekcijom „Probaj me“ Bata Spasojević menja percepciju modnog izraza i spaja neočekivano

by | 7 decembra, 2021
Bata Spasojević

Navikli smo od našeg proslavljenog dizajnera Bate Spasojevića da očekujemo neočekivano, a on nam iznova kroz svaku novu reviju da još više.

Ovog decembra, Bata je pripremio apsolutni spektakl – reviju Probaj me inspirisanu sopstvenom inspiracijom za bavljenje modom – Oliverom Mandićem koji će mu se pridružiti na samoj pisti u sredu, 8.12. u našem prestoničkom hotelu Hyatt Regency.

Muzičke i filmske svetske zvezde su nas kroz vreme učile širinom mašte koja se može pokazati izborom odeće, a jedna od njih je i moja velika inspiracija iz ranih dana Oliver Mandić. On je neko ko je kroz svoje oblačenje pokazao do kakvih sve uzbuđenja i doživljaja ovaj tip izraza može da nas dovede, istakao je Bata i dodao da je upravo ovoj ekstravagantnoj ličnosti, njegovoj autentičnoj muzici i vizuelnom identitetu, koji nije prevaziđen ni dan-danas, i posvećena revija.

Bata Spasojević – Spremni za spektakl?

Kolekcija Probaj me prenosi upravo te elemente uzbuđenja. Tu su najfiniji materijali, svila, vuna, u kombinaciji sa savremenim tehnologijama obrade tekstila, što dovodi do lakoće održavanja. Moćni dominantni sakoi, pantalone, kaputi – dominiraju kolekcijom i nose jak i prepoznatljiv pečat uz mnoštvo detalja. Eklektika u stilovima, eklektika u materijalima, oponašanje burnosti života i sprečavanje dosade i unapred određenih diktata.

Moda je jedan od kulturoloških trendova, a inspiracija baš za ovu kolekciju datira još od 70-ih pa sve do danas. Hipi, rok, pank, disko, grandž, trans stilovi otvorili su mogućnost čoveku da načinom odevanja pokaže sebe – svoju ličnost, svoje unutrašnje stanje, emocionalni status, sfere interesovanja. Moj je cilj upravo to – pokazati individualnost kroz slobodu izbora odevanja, zaključio je Bata.

Probaj me je mnogo više od same modne revije. Probaj me je muzičko-scensko-filozofski spektakl koji će da nam u sredu od 18 h potpuno promeni gledište na sopstveni vizuelni izraz i naučiti kako da na pravi način istaknemo našu ličnost kako joj i priliči.

lepotaizdravlje.rsMarko Arsić i Ištvan Cekuš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.