Milena Radović vas zove na Serbia Fashion Week

by | 1 novembra, 2016

Serbia Fashion Week samo što nije počeo, a naša poznata dizajnerka Milena Radović tim povodom predstaviće specijalnu kolekciju.

SFW NAJAVA LICNOSTI KOCKA radovic

Milena Radović, rođena je u Beogradu, gde je i diplomirala istoriju na Filozofskom fakultetu. Redovan je profesor u školi, istovremeno i dizajner koji svoje kolekcije već osam godina redovno prikazuje, ranije u okviru beogradske nedelje mode “Fashion Selection” a sada samostalno.Kao istoričar, često će inspiraciju pronalaziti u prošlosti i kulturi svoje, kao i drugih zemalja, stvarajući kolekcije poetičnih naziva: “Sve doline jorgovana”, “Kad žena svira fado”, “Magija izlazećeg sunca”, “Moja etno škrinja”, “Madame de Pampodoure” – Mala priča o ženstvenosti”, “Mozaik ekstaze“, “Dama od marcipana”, “Ivica dva sveta” – Tamara Lempicka i mnoge druge. Istražujući mogućnosti transponovanja forme i boje u jednom modelu nastaju kolekcije “Metamorfoza 1” i “Metamofoza 2”.

Muzika, u kojoj takođe nalazi veliku inspiraciju, prati liniju i formu njenjih kreacija. Učesnik je i brojnih revija humanitarnog karaktera. Autor je i radionica edukativnog karaktera na temu uloge i značaja odevanja kroz istoriju kao i kulture savremenog odevanja.Milena je član udruženja “Belgrade Design District”. Njene modele možete pronaći u istoimenom kvartu “Belgrade Design District” u Čumićevom sokačetu u Beogradu.

Nakon povratka iz Rusije, gde je prikazala svoju kolekciju u sklope Nedelje mode u St Petersburgu, Milena je izjavila da je prezadovoljna i ponosna zbog činjenice da se njenom revijom zatvorio St.Petersburg Fashion Week, kao  i da je doza odgovornosti prema Serbia Fashion Weeku koji je predstavljala bila značajna. Aplauzi i čestitke kolega i novinara kao i oduševljenje samih devojaka koje su radile reviju učinili su da se i ona sama oseća značajno i posebno.

Mileninom novom kolekcijom dominiraju modeli u ponoćno plavoj, kao i u kraljevsko plavoj boji za koje ova dizajnerka kaže da na poseban način ističe lepotu žene, jer u sebi sublimira senzualnost, prefinjenost, otmenost, tajanstvenost, intrigantnost, dozu šika i nenametljive seksualnosti, po njenom mišljenju, suštinu ženske prirode.
Poznata po fenomenalnim modelima kaputa, Milena Radović je dodala da su upravo ovi komadi zaista izazvali ogromno interesovanje, te je gotovo jedva uspela da odgovori na sve zahteve klijenata.

Na pitanje koji je njen najveći uspeh, Milena Radović odgovorila je da kao dizajner koji redovno izlaže svoje kolekcije, na našoj modnoj sceni je prisutna već deset godina i upravo to trajanje smatra najvećim uspehom. Taj kontinuitet i interesovanje među damama koje odabirom njenih modela potvrđuju smisao njenog stvaranja, a za kraj, Milena je najavila da će na predstojećem Serbia Fashion Weeku predstaviti mini kolekciju o kojoj ne otkriva mnogo, jer je ostavlja kao potpuno iznenađenje…

2 reagovanja na “Milena Radović vas zove na Serbia Fashion Week”

  1. Tatjana Stanišić kaže:

    Divno izgleda ova Milena!

  2. Beba kaže:

    Bravo, Milena. Zelim Vam dugu, i uspesnu karijeru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.