Mates donose impresivnu kolekciju za zimu – B STRANA. Pogledajte kako izgleda!

by | 29 novembra, 2021
Mates

Jedan od najzapaženijih dizajnerskih dvojaca regionalne modne scene, Mates, predstavio je kolekciju za zimu ’21. koja nosi naziv B STRANA. Novu modnu priču još jednom su oslikali u vidu digitalne revije i, njima svojstveno, intrigantnog kratkog modnog filma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATES (@mates_clothing)


U dosadašnjim kolekcijama Mates je različite desene, jarke boje, eklektiku, dekadenciju i nostalgiju postavio kao svoju prepoznatljivu bazu, što je ovog puta upotpunjeno karakterističnim pojavama i imenima u kulturi iz vremena koje je poslužilo kao inspiracija, bilo da je to sekretarica Marijana (uloga Seke Sabljić u seriji Srećni ljudi ) i jezičko odeljenje, Bebi Dol ili Sneki.

90-e kao centar moodboarda B STRANE

– Kao polaznu tačku u inspiraciji i sam centar moodboard-a imamo 90-e godine, gde pravimo mali osvrt na motive i dešavanja koja su imala uticaj u formiranju mode tog perioda na našim prostorima. Može se reći da su devedesete širok pojam, ali mi smo se fokusirali na B stranu kada je reč o stilu i femme fatale talasu koji je i zbog same vremenske odrednice nekako najbliži našem detinjstvu i prvim susretima sa modom i stilom. Svakako da je postojalo nekoliko pravaca u tom periodu, a mi smo se opredelili za ovaj koji je ostavio najveći utisak na nas i nekako nam kroz muziku i film pružio najviše u tom najranijem dobu – objašnjavaju Marko Ilijev i Saša Stević, osnivači i dizajneri brenda.

– Pronašli smo ključne motive za kolekciju upravo u modi tog perioda u kojoj je preovladavala negovanost, naglašenost u svakom smislu – kako kroz nakit i šminku, tako i kroz modele obuće i gaderobe, fokus na seksepilu i ženstvenosti – sve to smo pokušali da utkamo i prenesemo u odevnim komadima iz kolekcije.

Autentičan način prezentacije: Digitalna revija

Digitalna revija već sezonama je autentičan način prezentacije kada je Mates u pitanju i upravo se oni mogu nazvati pionirima takvog predstavljanja na našim prostorima.

Iza videa za B STRANU stoje direktorka fotografije i rediteljka Jasna Prolić, kamerman Strahinja Marković i Luka Pejčić, zadužen za fascinantan pogled na sam vrh legendarne Geneks kule. Kao i do sada, Marko i Saša bili su od početka do kraja uključeni u kompletnu priču i proces.

– Kroz video smo pokušali da prenesemo atmosferu dominantnih motiva prostora koji su izuzetno bili popularni u to vreme, nismo želeli nikakve posebne detalje, želeli smo da teksturama i bojama, kao i kroz šminku i frizuru na trenutak oživimo jedan vid posvećenosti detaljima, seksepilu i hedonizmu kao primatu – zaključuju Mates.

Ovaj dizajnerski duo iz sezone u sezonu pomera svoje granice i standarde našeg modnog područja, igra se sa formama i specifičnim motivima, te sve smešta na kultna mesta i prikazuje širu sliku naše kulture. Na nama posmatračima je samo da pustimo gramofon, okrenemo b stranu i uživamo u prizoru.

Mates Mates mates Mates Mates Mates Mates

Pročitajte i… Nova kolekcija Ines Atelier potpuno je vanvremenska i izgleda sjajno

Iso Duo via Mates PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.