Šta obući, a šta ne, ako ste gost na venčanju?

by | jun 19, 2015

Venčanja nemaju dress code, možda će vas u životu zadesiti da na takvo i budete pozvani, ali bez obzira na to, poštovanje određenih pravila smatra se poželjnim. Šta obući zavisi od toga i koliko ste bliski sa mladencima, kakvog tipa je venčanje, gde se održava, ali naravno i kakvo je vreme.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kada dobijete pozivnicu za venčanje, sigurno vam prvo padne na pamet šta obući za tu priliku. Da li je vaš stajling previše običan, napadan ili previše elegantan? Pokušaćemo da vam pomognemo kako da na venčanjima izgleda prvenstveno pristojno i u skladu sa ceremonijom, a u da ujedno budete ženstvene i elegantne.

Članak se nastavlja posle reklama

Royal Wedding - The Wedding Ceremony Takes Place Inside Westminster Abbey

Belo nikako

Možda je to neko staromodno pravilo, možda je mlada vaša odlična drugarica koja kaže da joj to uopšte ne smeta. Ali, bez obzira na to, venčanje je dan kada je mlada u belom.

Članak se nastavlja posle reklama

Royal Wedding - Wedding Guests And Party Make Their Way To Westminster Abbey

Članak se nastavlja posle reklama

Crno nikako (osim kao dezen)

Kompletno crna kombinacija deluje pomalo tužno i ne baš prikladno za jedan tako veseli događaj. Mala crna haljina je prava kombinacija za koktele i poslovne sastanke, ali kad idete na venčanje izaberite nešto veselije.

Članak se nastavlja posle reklama

2013 Victoria's Secret Fashion After Party - Pink Carpet Arrivals

Članak se nastavlja posle reklama

Veoma kratko, usko i otvoreno

Ukoliko takvu garderobu nosite privatno, to je sasvim u redu. Ali, ako odlazite na venčanje na kojem će biti sve generacije i mnogo različitih ljudi, nije baš prikladno da vam se ocrtava donji veš i da stalno pazite da li vam se podigla haljina dok ste igrale.

Članak se nastavlja posle reklama

Miranda Kerr New Face of Mango

Džins

Mnogi modni stručnjaci kažu da džins nije za ovakve prilike. Međutim, ako da dobro uklopite i nađete neki komad koji izgleda svečano, slobodno ga ukombinujte sa elegantnom košuljom i cipelama.

Članak se nastavlja posle reklama

The 40th Annual People's Choice Awards - Backstage And Audience

Haljine do kolena

Članak se nastavlja posle reklama

Vreme je da pređemo i na ono što možete uvek da ponesete na venčanje. Haljine svih dezena i krojeva, ali dužine do kolena su pun pogodak. Uz odlične sandale ili cipele i torbu, ništa vam više neće trebati. Ako za dan svadbe najavljuju vrele temperature, izaberite neku lepršaviju varijantu.

46th Annual CMA Awards - Arrivals

Maksi haljine

I one su uvek prikladne za venčanja. Ali, ukoliko idete u običan restoran kod svojih prijatelja, nemojte da preterujete i birate balske haljine sa suknjom koja se vuče. Bićete u centru pažnje sigurno, ali to sačuvajte za neka mnogo elegantnija venčanja i prostore koji su veoma svečani.

Ewa Herzog Show - Mercedes-Benz Fashion Week Autumn/Winter 2014/15

Pantalone

Što da ne? Pod ovim ne podrazumevamo da morate da nosite pantalone na peglu, ukoliko ih ne volite. U trendu su široke pantalone koje odlično stoje uz tanku štiklu.

"About Face: Supermodels Then And Now" New York Premiere

Previše šljokica

Malo štrasa je uvek u redu u ovakvim prilikama, ali nemojte da preterate. Ipak je mlada ta koja treba da bude u centru pažnje. Nije u redu da svi govore o haljini koje je sve vreme previše sijala.

Foto: Guliver/Getty Images

 

Tagovi: