Greške u fotografisanju: Zbog ovih 7 stvari izgledate loše na fotografijama

by | februar 26, 2023
greške u fotografisanju

Da li ste se pogledali u ogledalo i izgledali prelepo, a onda na fotografiji ispali potpuno drugačije? Veovatno pravite ove greške u fotografisanju.

Možda se osećate još lošije kada pogledate Instagram i vidite fotografije devojaka koje imaju takođe nekoliko kilograma viška, kratke noge ali ispale su prelepo. Tajna je samo u pozama i nameštanju za fotkanje. Oktrivamo vam 7 stvari na koje treba da obratite pažnju.

Greške u fotografisanju: Zbog ovih 7 stvari ispadnete loše

Loše osvetljenje na fotografijama

Svetlost, odnosno neodstatak svetla, može mladoj lepoj devojci dodati nekoliko decenija – i obrnuto, može pomoći u tome da izgledate mlađe. Obratite pažnju posebno na područje ispod očiju – na mračnim fotografijama tamni podočnjaci i bore dolaze do izražaja. Univerzalni savet je da lice ka izvoru svetlosti, kako bi uvek izgledalo sveže i blistavo.

Članak se nastavlja posle reklama

Držanje daha tokom fotkanja

Obično, stojeći ispred kamere, ne pomeramo se i često potpuno prestanemo da dišemo. Zbog toga, na slici izgledamo beživotno, kao da smo skamenjeni. Pokušajte da ne gledate u kameru i samo dišite kroz usta – lice će odmah postati opuštenije, smirićete se i ispašćete predivno na fotografiji.

Članak se nastavlja posle reklama

Podbradak

Ako imate podbradak ili je došao do izražaja na fotografiji, onda jako pritiskate bradu uz vrat – ovo ne bi trebali da radite. Opustite vrat i podignite bradu blago ka gore.

Članak se nastavlja posle reklama

Greške u fotografisanju: Obratite pažnju na ruke

Često na fotografiji ne volimo naizgled masivne ruke. I sve to zato što opet pravimo tipičnu grešku – pritisnemo ih na telo (a ako imate velike grudi – onda uz grudi), zbog čega ruke i ramena deluju ogromno. Dovoljno je da ovo zapamtite prilikom poziranja, kako kasnije ne biste morali da ponavljate fotkanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Stomak na fotografijama

Ključna je zlatna sredina – ni da stojite potpuno okrenuti za 90 stepeni, a ni da budete ravno ispred kamere. Blago rotirajte jednu stranu tela kako vam stomak ne bi bio u prvom planu. Ponovo vodite računa da ne držite ruke uz telo jer ga to takođe ističe. Ovako ćete izgledati vitko, a efekat će biti još bolji ako čučnete u toj pozi.

Članak se nastavlja posle reklama

Kratke noge

Mnogi ljudi vole da poziraju dok sede. U ovom slučaju, takođe je lako napraviti uobičajenu grešku, – sakriti noge ispod stolice ili stola. Rezultat će biti vrlo lš – na fotografji ćete istaći kolena i kratke noge. Da biste ovo izbegli, ne bi trebali da krijete noge, već da naprotiv, jednu nogu stavite ispred sebe.

Laktovi u kameri

Znamo da spontana fotografija kako suptilno sklanjate pramen sa lica može da izgleda prelepo. Ali budimo iskreni – uglavnom će u fokusu biti vaši laktovi, a ne vi. Zato ih bolje stavite malo iza leđa dok se rukama oslanjate na neku površinu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Miljana MomirovićPhillip Faraone/Stringer, Kevin Winter/Staff, Phillip Faraone/Stringer/GettyImagesPlus