Plus size garderoba: Modni mitovi u koje moramo prestati da verujemo

by | maj 7, 2023
Plus size garderoba

Postoji mnogo mitova u koje verujemo kada je plus size garderoba u pitanju. Dame sa oblinama se često ograničuju na odabire crne garderobe i zaobilaze odeću sa printovima. Međutim, ta pravila su odavno prestala da važe.

Plus size garderoba: Ovi mitovi moraju biti razbijeni

Ako ste dama sa oblinama, nema razloga da se ograničavate u odabiru modnih kombinacija. Dok je u toku pokret pozitivnosti tela, dizajneri se pridružuju mišljenju da ovi mitovi više nemaju dokaze. Evo o kojim mitovima je reč.

Crna mora da bude vaša boja

Tamne stvari mogu vizuelno smanjiti telo, ali je crna veoma nezgodna boja u tom smislu. Ako odaberete pogrešan stil odeće, ona će samo naglasiti nedostatke koje želite da sakrijete. Nema potrebe da ne izlazite iz crne boje. Slobodno nosite svetle i vedre boje, cvetne printove ili šta god vam se dopada. Samo nemojte mešati više od četiri boje da ne biste bili previše šareni. Ovo pravilo važi za dame svih veličina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DM Plus Size Creations (@dmcreations.gr)

Plus size garderoba: Printovi će vas učiniti krupnijim

Ideja da će vas printovi učiniti krupnijim je takođe mit. U ovom slučaju je važno da birate krupne printove jer to može da skrene pažnju na prednosti vaše figure. Sitni printovi će imati suprotan efekat.

Pruge i tačke nikako nisu za dame sa oblinama

Još jedan mit! Svakako da možete da nosite i ovakvu garderobu. Ključ je u tome da znate kako da je ukombinujete sa drugim elementima garderobe. Prugaste i stvari na tufne će dobro izgledati sa jednobojnim kombinacijama.

Široka odeća će vam dobro stajati

Ako odaberete veličinu za broj veće ili široku garderobu, nećete postići ono što želite. Ovo će sakriti vaš oblik figure, ali će je i činiti većom. Umereno uska plus size garderoba i elementi koji naglašavaju vašu figuru će izgledati mnogo bolje. Na primer, kaiš može skrenuti pažnju na tanak struk.

Ne treba da eksperimentišete sa različitim stilovima oblačenja

Još jedna tvrdnja koja je netačna. Ovaj mit ograničava dužinu suknje i stil odeće koji u suštini ostavlja prostor da birate između sportskog i romantičnog stila. To naravno nije tako. Slobodno uživajte u bajkerskim jaknama, teksas odeći ili čemu god želite. Glavna stvar je da garderoba bude odgovarajuće veličine i da odgovara vašoj figuri.

Dakle, zaboravite ovih nekoliko ideja i pravila. Modni stil svakoga od nas se bazira na našem ličnom osećaju. Sve što nosite, nosite sa samopouzdanjem i sigurno ćete biti meta zadivljenih pogleda.

ta-nya/GettyImagesPlus, Deagreez/GettyImagesPlus