Uskoro stiže kolekcija od održivih materijala H&M x lemlem Lije Kebede

H&M najavljuje saradnju sa brendom ženske odeće lemlem, koji je osnovala Lija Kebede, super-model, glumica i borac za osnaživanje žena.

by | april 13, 2021

Kako raste ekološka svest, briga o planeti ulazi u sve pore društva, pa ne čudi što se svesnost o očuvanju prirode „uvukla“ i u sve pore modnog sveta.

Baš iz tog razloga, lemlem x H&M lansiraju kolekciju održive mode, koja sadrži lagane, moderne kaftane i odeću za plažu, a napravljena je da se nosi po gradu, ali i na izlet.

H&M i lemlem Lije Kebede kolekcija od održivih materijala

Karakterišu je smele pruge, divne boje, zajedno sa kupaćim kostimima, nakitom i modnim dodacima, i sve to izrađeno od održivih materijala.  Kolekcija će biti dostupna od 22. aprila u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Članak se nastavlja posle reklama

Lemlem je, baš kao i sama Kebede, poznat po elegantnoj, a opuštenoj estetici i dizajnu koji se lako nosi, i po ručno izrađenim detaljima. Za ovu saradnju tradicionalni ručno tkani materijali, koji se često nalaze u lemlem-ovim komadima, sada su pretvoreni u ogrtače, letnje haljine, topove, šortseve, pantalone, kupaće kostime, nakit i modne dodatke. (Pročitajte i… Nakit koji ćemo želeti da nosimo ovog leta!)

Članak se nastavlja posle reklama

Izrađen od održivijih materijala, uključujući organski pamuk, reciklirani poliester i Tencel ™ Liocell, svaki komad je veseo – podseća na sunce, svetlost i lagani vetar. Tu su pruge, slaganje boja i mekane teksture, nešto po čemu je brend lemlem poznat. Paleta boja uključuje nijanse plave, bele, svetlo narandžaste, nežno ružičaste, neonske i bledo žute boje.

Članak se nastavlja posle reklama

Kolekcija odiše vanvremenski, odnosno idejom da se komadi mogu prenositi sa generacije na generaciju.

Sviđa mi se što je H&M uvek u prvom planu sa svojim kul kolaboracijama, pa je tako i za moj brend uzbudljivo što smo deo te priče. Ovo je prvi put da smo dodali i nakit u ovu kolekciju kako bismo stvorili ceo taj lemlem stil. Moja kreativna vizija je takođe deo ove kampanje, što je bilo jako zabavno i posebno, jer sam snimala sa svojom ćerkom, izjavila je Lija Kebede.

Članak se nastavlja posle reklama


Uz lemlem ne možete, a da ne primetite tu lakoću i eleganciju, što očigledno i lično predstavlja Lija Kebede. Bilo je divno što smo imali njen kreativni doprinos na svakom koraku u ovoj saradnji. Zaista smo srećni što smo u kolekciju uvrstili održivije materijale i jedva čekamo da je predstavimo širom sveta , kaže Maria Ostblom, glavna dizajnerka u H&M-u.

Sve modele možete pronaći ovde.

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsH&M promo