Izaberite savršen puder za vaš tip lica

by | septembar 10, 2012

Mnoge žene često greše prilikom kupovine pudera i ne razmišljaju da li je taj puder primeren njihovom tipu kože, kao i da li im odgovara nijansa i tekstura pudera. 

Kada isprobavate, puder, nanesite ga na bradu ili liniju vilice, a ne na ruci, ili neko drugom delu tela. Ako je moguće, izađite na dnebvno svetlo i pogledajte se u ogledalu, jer veštačka svetlost može promeniti ton i izgled vaše kože, pa tako i izgled pudera.

Članak se nastavlja posle reklama

Sa godinama, menja se i vrsta pudera koja vam odgovara. Devojke ga uglavnom koriste kako bi prikrile bubuljice i crvenilo na koži, dok je ženama u kasnijim godinama on potreban da bi sakrile podočnjake, bledilo, bore i male nepravilnosti na koži, ali i da zadrže prirodnu vlažnost lica i da bi im koža izgledala svežije i lepše.

Ako je moguće, izaberite pudere koji u sebi imaju zaštitni faktor protiv UV zraka.

Za osobe koje imaju suvu kožu odgovarajući su tečni ili kremasti puderi na uljnoj bazi i u sebi imaju hidratantna svojstva. Ne samo da oni kožu hidriraju i sprečavaju njeno isušivanje, već i sama koža izgleda lepo, sjajno i zdravo.

Članak se nastavlja posle reklama

Žene koje imaju problema sa masnom kožom treba da traže pudere na bazi vode ili mineralne pudere u kamenu. Ni u kom slučaju nemojte kupovati pudere na bazi ulja. Obavezno tražite matirane pudere koji će suzbiti pojavu neželjenog sjaja na licu. U tom pogledu su najbolji lagani tečni puderi ili pak mineralni puderi za podlogu, koji će hraniti kožu, činiti je zdravom, smanjiti začepljivanje pora i upiti višak masnoće. Takva vrsta pudera će dati dobar efekat, na licu neće izgledati „teško“ i dopustiće koži da slobodno diše.

Za kombinovanu kožu je možda najteže pronaći dobar puder, jer mora biti prilagođen i za masne delove kože, što znači da treba suzbijati suvišan sjaj, ali isto tako mora imati hidratantna svojstva, za suve delove kože. Zato tražite tekčne pudere koji u sebi imaju efekat za kontrolu sjaja (efekt mineralnog pudera u kamenu) i da imaju hidratantna svojstva. Verovatno ćete morati isprobati nekoliko vrsta pudera pre nego što pronađete onaj koji je najbolji za vašu kožu.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko imate problema sa osetljivom kožom sklonom različitim upalama i promjenama, definitivno morate dobro da pripazite koji puder kupujete. Pronađite onaj koji ima antialergijska svojstva i nema veštačkih mirisa. Odaberite onaj u obliku mineralnog pudera u kamenu, jer u sebi ne sadrži vodu, pa zbog toga neće imati velike količine konzervansa, koji bi mogli smetati vašoj osetljivoj koži i izazvati različite alergijske i upalne reakcije.

Tagovi: