MARIJANA MATEUS: Ne paničim zbog svake nove bore

by| februar 5, 2010

Mnoge dvadesetogodišnjakinje pozavidele bi joj na lepoti i energiji kojom zrači. Nekadašnja manekenka, od nedavno i modni kreator, u svojoj 38 godini izgleda odlično.


Članak se nastavlja posle reklama

Tajna njene lepote je, kako kaže, u ličnom zadovoljstvu i sreći kojom je ispunjavaju njena deca, ali i prilike kada može da usreći i pomogne drugima. Tako je nedavno uz pomoć Ministarstva odbrane, sa Isidorom Bjelicom i Draganom Grnčarski organizovala veliki humanitarni Svetosavski bal na kojem su prikupljani prihodi za decu koja su ostala bez roditelja.

 

Tom prilikom Marijana je otkrila kako održava mladalački izgled i savršenu liniju.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Svetosavski bal

Članak se nastavlja posle reklama

 

Najbolji prirodni preparat za lepotu…
Najlepša sam kada sam srećna, a srećnom me čine moja deca, ali i prilike kada mogu da pokažem svoju humanost i usrećim druge, kao što je bio slučaj na Svetosavskom humanitarnom balu.

Članak se nastavlja posle reklama

Moj svakodnevni ritual…
– Mislim da je važno da se žena redovno neguje, ali nisam od onih koje su stalno pred ogledalom i paniče zbog svake nove bore. Svako veče pred spavanje odvojim desetak minuta za jednostavan, ali delotvoran ritual. Dobro očistim lice i nanesem neku od luksuznih krema: „Shiesido“, „Kanebo“ ili „Sisley“.

Savršenu liniju Marijana (38) održava uz pomoć pilatesa, ali i zdrave ishrane. Na njenom jelovniku najčešće su salate, grilovano povrće i riba.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Svakoj ženi bih preporučila…
– Jedna od mojih omiljenih krema je „Shiesido“, odnosno njihova kolekcija protiv starenja „Future Solution LX“. Savršena je za osobe koje, poput mene, malo spavaju jer misle da je život suviše kratak da bi gubili vreme na spavanje.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Za lice bez bora koristim…
– Specijalan serum koji mogu da kupim samo u Švajcarskoj, jer ga tamo pravi jedna kozmetičarka po posebnoj recepturi.

 

Nigde ne izlazim bez…
– Bez sjaja za usne, a u tašni uvek imam i grožđanu mast i maskaru. Ne volim da sam previše našminkana.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Marijana Mateus

 

Članak se nastavlja posle reklama

Na sebi bih korigovala…
– Zacrtala sam da ću do leta do perfekcije dovesti svoje telo. Pošto u Beogradu provodim tri-četiri dana sedmično, trudim se da to vreme iskoristim za vežbanje sa svojom instruktorkom. Kombinujemo pilates, vežbe sa loptom, tegovima i na parteru.

 

U ovim godinama posebno pazim…
Na režim ishrane, jer je posle 30-te sve teže održati mladalačku liniju. To zahteva i određena odricanja, trudim se da preskačem večeru, a jelovnik se bazira uglavnom na salatama i grilovanom povrću, ribi i mesu.

 

Moj kozmetički stočić prepun je…
Krema i mirišljavih losiona za telo. Obožavam mleka sa mirisom đurđevka.

O estetskoj hirurgiji mislim…
Nisam ubrizgavala botoks niti sam podlegla bilo kakvim estetskim zahvatima. Mislim da sam još mlada za to, a nisam sigurna da bih se usudila na takav korak jer sam pobornik prirodnog starenja.

Moj omiljeni parfem je…
Ormarić u mom kupatilu prepun je parfema, ali omiljeni mi je parfem je „Amouage“. Dobila sam ga pre mnogo godina od jedne posebne osobe u mom životu, a jedna od priča u mojoj knjizi, koju ću objaviti za nekoliko meseci, posvećena je ovom parfemu.

 

Izvor: Blic žena

Tagovi: