Pogledajte svoje lice… Precizno će vam pokazati koju hranu ne smete da konzumirate

by | septembar 1, 2016

Ako pogledate svoje lice, iste sekunde moći ćete da odredite kakva hrana ne prija vašem telu i organizmu, te koje su namirnice vaši prikriveni „neprijatelji“. Intolerancija i blaga alergija na određenu hranu najčešće su glavni krivci za pojedine kožne probleme na našem licu.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Jedna od najcenjenih doktora na svetu u oblasti naturopatije Nigma Talib napravila je podelu na četiri tipa lica u zavisnosti od toga koja im hrana šteti i kakve posledice ima po kožu njihovog lica i opšte zdravlje.

Članak se nastavlja posle reklama

U pitanju su vinsko, šećerno, mlečno i glutensko lice, s tim što doktorka Talib ističe da se većini ljudi na licu manifestuje kombinacija dva tipa lica.

Pročitajte i… Predstavljamo vam top 3 proizvoda protiv bora koje žene prosto obožavaju!

„Namirnice na koje je organizam osetljiv mogu da naprave štetu ako ih jedemo u prevelikim količinama. Znaci kojima se to manifestuje na koži vrlo su očigledni. Naše celokupno zdravlje, pa i izgled kože, povezano je sa zdravljem crevne mikroflore, hranom koju konzumiramo, stanjem pankreasa i enzimima koji su zaduženi za razgradnju hrane“, istakla je ova kanadska lekarka.

Članak se nastavlja posle reklama

1.Vinsko lice karakterišu masni sjaj između obrva, izražene bore i krugovi oko očiju, suva koža na obrazima, proširene pore i crvenkasta nijans akože.

Ovakav tip kože ukazuje da vam alkohol jednostavno nimalo ne prija – na vas utiče tako što vam telo gubi vodu i dehidrira, jetra je preopterećana, a probava „Uzburkan“.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako želite da se rešite simptoma preporuka je da pauzirate od vina najmanje tri nedelje. Nakon toga neophodno je da se 80 odsto vremna suzdržavate od alkoholnih napitaka.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Štapići za uši i jedna obična namirnica izbrisaće sve sitne bore oko očiju

Članak se nastavlja posle reklama

Na sledećoj stranici pogledajte kako da prepoznate vinsko, mlečno i šećerno lice… 

2. Glutensko lice karakteriše natečenost, crveni obrazi, bubuljice na bradi… Pretpostavlja se da je oko 15 odsto populacije osetljivo na gluten, a ukoliko ste u ovoj grupi imate problema sa različitim upalnim procesima u organizmu.

Članak se nastavlja posle reklama

Za vašu kožu to znači da ćete imati pojačanu pigmentaciju, različite mrlje na koži i neujednačen ton.

Pročitajte i… Kažite zbogom mitiserima: Jedan trik, 0 dinara i 10 minuta

 

A photo posted by Drnigmatalib (@drnigmatalib) on

Članak se nastavlja posle reklama

3. Mlečno lice karakterišu natečeni kapci, ali i čitavo područje oko očiju, te tamni krugovi ispod njih. Prisutni su nereteko i sitne bubuljice pi celom licu i bledi obrazi.

Najverovatnije ćete imati problema sa hrapavom i „sivkastom“ kožom i delovaćete hronično umorno. Preporuka je da konzumirate mleko i mlečne proizvode u što manjoj meri.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Šećerno lice karakterišu linije i bore na čelu, masni sjaj, ispijen izgled, bled ten, cistične akne i tanka koža.

Konzumacija velike količine šećera ne samo što šteti vašoj energiji i dobroj liniji, već je i „razorno“ za ten. Preporučeni dnevni unos je do 30 grama dnevno.

Pročitajte i… Probajte domaću masku posle koje ćete potpuno zaboraviti na botoks

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: