Vežbe za lice, lagani uvod u četrdesete

by | januar 28, 2020
vezbe za lice

Podmlađivanje lica uz pomoć joge, vežbe koje vam neće oduzeti puno vremena

Ljudsko lice ima 57 mišića, čije vežbanje zateže podvaljak, briše bore i ulepšava osmeh. Ukoliko želite da budete sveži, odmorni, a da vam lice zrači tu je i deset vežbi koje će vam u tome pomoći. Za osobe mlađe od 40 godina preporučuje se da rade jogu za lice dva do tri puta nedeljno, dok stariji od 40 godina moraju da pojačaju svoj napor  i trud na tri do pet puta nedeljno. Za vežbanje ovog dela tela potrebno je izdvojiti 15 do 20 minuta vašeg dragocenog vremena, što je moguće i tokom radnog dana, a da šefovi ne primete. U toku prve tri nedelje vežbe radite svakodnevno, a potom u naredna dva meseca iste vežbe izvodite pet puta nedeljno. Ukoliko budete disciplinovani, ne preskačete i ne odlažete „jogu za lice“ jer ste previše umorni ili ste možda zaboravili, pozitivne promene uočićete nakon četiri do šest nedelja.

Šta je bitno znati pre početka treninga 

Pred početak treninga protrljajte dlanove, ne zato što mislitte da će vam to doneti novac, već da biste ih ugrejali. Stavite ih preko zatvorenih kapaka i osetićete kako se opuštaju mišići oko očiju.

vezve za lice

Vežbe za lice brišu smejalice

Vežba 1: izbrišite bore smejalice

Članak se nastavlja posle reklama

Izgovarajte dugo slovo O.  Prilikom izvođenja ove vežbe uvucite usne preko zuba, a zatim se nasmejte.

Vežba 2: opustite lice

Udahnite kroz usta, stisnite zube i usne rastegnite u osmeh, pa izdahnite kroz usta. Vežbu ponovite dva puta u trajanju od tri sekunde.

Članak se nastavlja posle reklama

Vežba 3: zategnite podvaljak

Nasmejte se, kao da želite da napravite grimasu. Donju usnu uvucite preko donjih zuba i držite 20 do 30 sekundi.

Članak se nastavlja posle reklama

vezbe za lice

Vežba 4: zategnite obraze

Članak se nastavlja posle reklama

Udahnite duboko kroz nos i zadržite dah dve-tri sekunde. Napumpajte obraze i nakon dve sekunde izdahnite kroz usta isprekidano i snažno.

Vežba 5: ispeglajte bore oko usana

Članak se nastavlja posle reklama

Naduvajte vazduh u obraze, kao da duvate balon. Sa srednja tri prsta jedne ruke pritisnite usne, dok drugom rukom potiskujete vazduh iz jednog obraza u drugi. Držite 30 sekundi, a onda ponovite na drugom obrazu. Ponovite tri puta sa svake strane.

Vežba 6: za celo lice

Nasmejte se i pritisnite jagodice prstiju u nabore između usana i nosa. Aktivirajte sve mišiće lica, a jagodicama pritisnite kako biste pružili otpor. Ponovite 20 puta, bar tako piše Men’s Health,

Članak se nastavlja posle reklama

Vežba 7:  za obraze i područje oko usana

Nasmešite se napućenih usana. Zadržavajući osmeh, uvlačite obraze u udubine lica.

vezbe za lice

Članak se nastavlja posle reklama

Vežba 8: za područje oko očiju

Jagodicama kažiprsta lagano pritisnite područje u visini donjih trepavica i prstima polako povlačite kožu prema spolja. Ostanite u ovom položaju 30 sekundi.

Vežba 9: smanjite bore na čelu

Članak se nastavlja posle reklama

Raširite oči što više možete i nekoliko sekundi se zagledajte u tačku ispred sebe. Zatim kružnim pokretima masirajte čelo.

Vežba 10: lagani finiš treninga

Udahnite kroz nos, stisnite mišiće lica, pa uz izdah isplazite jezik i pogledajte prema gore. Ponovite tri puta.

Foto: Guliver/Getty