Zimska nega kože: 5 preparata bez koji nećemo imati zdravu i sjajnu kožu

by | novembar 29, 2022
Zimska nega kože

Zimska nega kože zahteva posebnu pažnju, ako želimo da nam koža bude zdrava i preživi sve te udare vetra i hladnoće… 

Zimi koža je posebno suva, te postaje ranjivija. Oscilacije temperature, jaki vetrovi i suv vazduh izazivaju perutanje, crvenilo i čine kožu još osetljivijom. Sa početkom hladnog vremena važno je odabrati pravu negu lica i tela kako bi se koža zaštitila i dodatno je hidrirala. Sakupili smo vrhunske alate bez kojih ne možete zimi.

Zimska nega kože

Hidratantna ili hranljiva krema

Zimi morate odabrati gušće hidratantne ili hranljive kreme. Njihova razlika je u bazi: hidratantna krema ima više vode, a hranljiva krema ima i ulja, pa su pogodne za suvu kožu. Dobro je ako krema sadrži i aktivne sastojke, na primer, peptide, ceramide.

Članak se nastavlja posle reklama

Takođe, ne zaboravite da navlažite kožu na telu i rukama, koja se zimi često peruta. Nanesite kremu na kožu ruku neposredno pre izlaska napolje, a takođe i posle svakog pranja ruku.

Zimska nega kože i antioksidanti

Zimi, koži nedostaje sjaj, specijalni serumi i kreme sa antioksidansima će pomoći da se vrati. Oni ne samo da čine kožu blistavijom, već je štite od uticaja okoline i uklanjaju toksine.

Meko čišćenje

Gelovi i pene za pranje su jedan od najvažnijih proizvoda u kozmetičkoj torbi. Koju god kožu da imate, zimi je bolje izabrati meke proizvode. Sastav može da sadrži komponente za omekšavanje, na primer, skvalan. Takođe pokušajte da koristite nežne gelove za tuširanje i sapune za ruke kako ne biste isušili kožu.

Članak se nastavlja posle reklama

Pravilna nega kože: Sastojci koji bolje rade u tandemu!

Nega usana

Balzame ili kreme za usne takođe treba naneti pre izlaska kako bi zaštitili delikatnu kožu od vetra i mraza. Ako ste navikli da oblizujete usne, oslobodite se ove navike. Činjenica je da sa pljuvačkom vlaga sa kože takođe isparava sa površine usana, zbog čega počinju da se ljušte i pucaju.

Članak se nastavlja posle reklama

Zimska nega kože i krema za oči

Koža oko očiju je delikatna i osetljiva, pa joj je i zimi potrebna temeljnija nega. Pored toga, možete odabrati alat koji će se istovremeno boriti protiv pilinga, nadutosti i podočnjaka.

 

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljezamrznutitonovi/iStock/Getty Images Plus via Getty Images