OBOJI U CRVENO – šifra koja čuva srce

by | mart 24, 2017

CRVENA kao boja ljubavi i strasti, ali i znaka upozorenja povezaće najpoznatije srpske dizajnere i poznate dame na humanitarnoj modnoj reviji „Oboji u crveno. Svim srcem“ koja će biti održana 30. marta 2017. godine u okviru Belgrade Fashion Weeka.

Na ovaj način, već drugu godinu za redom Hemofarm fondacija, po uzoru i uz odobrenje inicijatora tradicionalnih humanitarnih revija na New York Fashion Weeku, crvenu haljinu uvodi kao šifru koja će u Srbiji značiti isticanje značaja prevencije bolesti srca.

Posebni akcenat ove godine stavljen je na bolesti srca žena, budući da je trend rasta kardiovaskularnih obolenja u ovoj populaciji sve veći. Svaka treća žena umire od bolesti srca i krvnih sudova, a 50% njih od infarkta.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Promo

Posledice infarkta kod žena teže se leče nego kod muškaraca, a rizik od kardiovaskularnih bolesti kod žena se povećava sa godinama i pojavom menopauze koja za posledicu često ima hipertenziju.
Zato će u ulozi manekenki koje će nositi crvene haljine ove godine biti poznate dame Srbije, a među kojima će biti Lena Kovačević, Tanja Petrović, Snežana Savić, Biljana Krstić, Branka Petrić, Katarina Gojković, Ana Sofrenović, NelaMihajlović, Suzana Petričević, Lokica Stefanović, Suzana Mančić, Dubravka Marković, Cvijeta Mesić, Tamara Bakić i mnoge druge.

Humanitarna revija ima za cilj podizanje svesti javnosti o značaju prevencije ovih obolenja. Stručnjaci poručuju da većina građana pogrešno veruje da je najveći uzročnik smrtnosti kod žena rak dojke. Ovaj uzrok nalazi se na osmom mestu smrtnosti, između ostalog i zbog toga što su žene u međuvremenu naučile da su preventivni pregledi dojki izuzetno važni.

Članak se nastavlja posle reklama

Na žalost, svest o značaju preventivnih kao i redovnih kardiovaskularnih pregleda nije na visokom nivou, pa je smisao ove revije upravo u skretanju pažnje javnosti, a naročito žena, na važnost prevencije, redovnog merenja krvnog pritiska i vođenja zdravih stilova života.

Crvene haljine koje će dizajnirati 17 renomiranih domaćih kreatora i to: Ana Ljubinković, Alexandar Nikolich, Biljana Tipsarević, Boško Jakovljević, Boris Čakširan, Dejana Momčilović, Dragana Ognjenović, Iva Stefanović, Jelena Stefanović, Jovana Marković, Marko Mitanovski, Marija Sinđelić, Predrag Đuknić, Svetlana Jaćović, Valentina Obradović, Vlada Savić i Verica Rakočević.

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: