Podrška prvorođenim bebama i roditeljima u 2023. godini

by | 18 januara, 2023

Biti roditelj zasigurno je jedna od najznačajnijih i najlepših životnih uloga, a osnivanje porodice sa sobom nosi veliku radost i jedinstvene trenutke u životima roditelja, ali svih njima dragih ljudi.

U želji da ove trenutke radosti podeli sa roditeljima i dodatno ih obraduje, kompanija NIS je u okviru nacionalne kampanje „Da se nove nade rode“ donirala poklon pakete za po 15 prvorođenih beba u 2023. godini u 15 gradova širom Srbije. U okviru ove novogodišnje akcije, kompanija NIS je mamama i bebama obezbedila različite artikle domaćih proizvođača, neophodne za bebine prve dane nakon izlaska iz porodilišta, kako roditelji bar u prvim danima ne bi morali da brinu o proizvodima za higijenu i negu, benkicama, pižamama, kapicama, čarapicama i slično.

Ovoj akciji pridružili su se i zaposleni kompanije NIS, članovi Kluba volontera, koji su poklonili pelene za jednokratnu upotrebu i pobrinuli se da svi paketi stignu na vreme i dočekaju nove nade u porodilištima u Vranju, Šapcu, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Vršcu i Valjevu.

Kampanja ,,Da se nove nade rode” inicirana je ovogodišnjim ciklusom programa “Zajednici zajedno”, u okviru kojeg je kompanija NIS uložila 118,5 miliona dinara u unapređenje reproduktivnog zdravlja i povećanje nataliteta u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije.

Navedena sredstva usmrena su u nabavku medicinske opreme za 20 zdravstvenih ustanova, koje će dobiti najsavremenije ultrazvučne aparate, CTG aparate, opremu za embriološke laboratorije i hirurške intervencije, ginekološke stolove i stolice namenjene i osobama sa invaliditetom, kao i inkubatore za prevremeno rođene bebe. Istovremeno, obezbeđena su sredstva za sufinanisranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje.

Pored toga, kompanija je svoju toplu podršku pružila i za dodatnih osam porodilišta u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, kako bi pružila doprinos unapređenju uslova za tretman majki i beba, i kako bi svi imali jednako dobre uslove za najvažniji trenutak u životu.
Uspešno realizovani projekti u protekloj godini, veliki su podsticaj za pružanje podrške čitavoj našoj zajednici i u narednom periodu. U skladu sa tim, kompanija NIS će nastaviti sa sprovođenjem društveno odgovornih projekata za još novih godina pred nama, koje će na svet doneti mnogo novih nada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.